Koncerti

Frenkie, Kontra, Indigo - malo nas je, al' nas ima

Frenkie, Kontra, Indigo - malo nas je, al' nas ima

Postoji li gori datum za ugurati još jedan koncert na popis zagrebačkih koncertnih događanja? Svaki veći i manji ljubitelj glazbe sigurno se tog dana dvoumio na koju će stranu potegnuti dok je nekako najprivlačniji ipak Beer Fest na kojoj lovu ne treba potrošiti na ulaznicu.

FM JAM-ovci su upravo tog dana dobili priliku posjetiti Zagreb, želeći predstaviti novi album "Egzil". Frenkie, Kontra i Indigo našli su se tako u prilično nezahvalnom položaju, budući da je u 22:30 predvorje Boogaloo kluba još uvijek bilo prazno. Da, nastupili su na onoj maloj pozornici u predvorju. I da, uspjeli skupiti, po slobodnoj procjeni, pedesetak posjetitelja. Što znači da je predvorje bilo polupuno (ostanimo optimistični), ali na elegantan i komforan način. 

 

Edo Maajkafoto: Edo Maajka, credit: Nikola Knežević/music-box.hr

 

Neustrašiva je to ekipa kojoj nije bitno nastupaju li pred jednim ili pred tisućama - krenuli su žestoko od samog početka i dali sve od sebe. Premda im se blago razočaranje razvojem situacije vidjelo u očima, ubrzo su od desetak zagorjelih fanova u publici dobili opaku podršku što im je dalo vjetar u leđa da ne odustanu od svog prepoznatljivog performansa. Jaki na riječima s još jačom publikom, ono malo okupljenih, kojih je znalo svaki stih, svaku rimu, uskoro je nadglasalo same izvođače i bilo glasnije od mnogih, količinski puno većih grupacija. 
Naravno, stvar je eskalirala kada je na binu stupio Edo Maajka, spontano preuzeo kontrolu te sa starim prijateljem Frenkijem obnovio sjećanja na početke karijere. Edin se novi album s nestrpljenjem iščekuje dok iz godine u godinu njegova scenska prisutnost iznova pozitivno iznenađuje, nikada ne razočarava, uz prirodan izvođački talent i neosporivu liričku kreativnost i kvalitetu, zasluženo sjedi na tronu regionalne klasične hip hop scene, daleko iznad svih kolega. 

 

Frenkie, Kontra, Indigo, Edo Maajkafoto: Frenkie, Kontra, Indigo, Edo Maajka, credit: Nikola Knežević/music-box.hr

 

Relativno mladom Kontri bio je nezahvalno nakon Ede preuzeti mikrofon, no ubrzo se ponovo ufurao u situaciju kada je publika s oduševljenjem prihvatila neke od njihovih najvećih hitova. Podržani vrhunskim instrumentalima iz radionice Indiga, energije nije nedostajalo, kontinuirani program s lakoćom može zadržati pažnju i usputnog slušatelja te zainteresirati ga za rad ovog zanimljivog trojca.

Koncert napuštam u nadi da je ovo bilo samo zagrijavanje za moguće sljedeće skorašnje gostovanje u Zagrebu, na neki povoljniji datum, u nekom ljepšem klubu i uz malo bolju promociju. 

 

Frenkie, Kontra, Indigofoto: Frenkie, Kontra, Indigo, credit: Nikola Knežević/music-box.hr