Koncerti

Beth Hart - stara škola sirovog bluesa i rocka

Beth Hart - stara škola sirovog bluesa i rocka

Koja frajerica!

Teško je riječima opisati snažnu pojavu žene poput Beth Hart. Žene koja situaciju na pozornici ima pod potpunom kontrolom od prve do zadnje sekunde koncerta, pritom uživa u svakoj odsviranoj i otpjevanoj noti, velikodušno dijeleći veliki dio vlastite duše s publikom.

foto: Beth Hart, credit: Tin Jurković

I to puno publike. Prepuno publike. Boogaloo je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, stajati u toj dvorani sinoć je bila borba za opstanak. Jednako je kao da se ujutro vozite gradskim prijevozom. Stojite stisnuti kao sardine i onda tu i tamo neki penzić vas bezobrazno odgurne kako bi prošao jer ste, eto, manje vrijedni i prozirni. Tako je bilo i sinoć, samo što su u igri bile i cigarete i tekućine koje su prijetile sa svih strana.

foto: Beth Hart, credit: Tin Jurković

Beth je na bini bila točna, u 21:30, izašla uz velike, velike ovacije. Veliki respekt dobiva od publike, zasluženo. Neupitnih pjevačkih kvaliteta, kada sirovi rock i blues daju najbolje. Premda je na glazbenoj sceni aktivna od petnaeste, svjetski je uspjeh postigla tek u kasnim tridesetima. Neće biti klišej ako se kaže da je Beth Hart kao dobro vino.

foto: Beth Hart, credit: Tin Jurković

Emotivni trenuci, balade kojima je opjevala najteže trenutke života, bile su iskrene, izolirane digresije između distorziranih riffova žešćeg ritma. Njen snažan karakter podržava kolektiv kvalitetnih glazbenika. Stara je to škola rock'n'rolla i bluesa, svevremenska i uvijek jednako zanimljiva. 

foto: Beth Hart, credit: Tin Jurković

Uzajaman užitak u svirci, i publike i benda. "Fire on the Floor", bilo je vatreno, vatreno, gdje god se okreneš. Zna Beth kako zapaliti publiku, a za to joj ne treba mnogo truda. Impresivna glazbenica odradila je vrhunsku svirku. Vidimo se u Domu sportova?