Koncerti

Legendarni Tom Jones oduševio prepunu Arenu

Legendarni Tom Jones oduševio prepunu Arenu

Već šestu godinu za redom živim pored doma za starije i svakodevno susrećem sugrađane u sedmom i osmom desetljeću života. Da mi je netko rekao da ću vidjeti nekoga njihove generacije tko dva sata rastura koncert, bila bih jako skeptična. I onda se dogodio koncert Toma Jonesa u pulskoj Areni 2. kolovoza.

Tom Jones je pred rasprodanom Arenom izveo niz hitova i na nekima od njih bacio publiku u opaki trans. Nakon što je otvorio s "Burning Hell" s albuma "Praise & Blame", odao je počast starom frendu Elvisu Presleyju sa fantastičnom izvedbom "God's Gonna Cut You Down" (sorry Johnny Cash, verzija Toma Jonesa je bolja), koju su zajedno pjevali u starim danima Vegasa.

foto: Tom Jones, credit: Ivan Peček

Nastavio je častiti ekipu hitovima. Kada je zapjevao rearanžiranu verziju "Sexbomb" i "Delilah", publika je pala u trans, a na seksi izvedbu "You Can Leave Your Hat On", cure u publici (a i poneki momak) su se doslovno počele skidati. A ja sam u tom trenutku ipak skinula svoju kapu i duboko se naklonila legendi.

Glazbeno, tehnički i produkcijski koncert je bio na razini jednog majstora kao što je Jones. Pratio ga je sedmeročlani bend, koji je sa svojim solažama dizao čitav događaj na višu razinu. Jones je pokazao da je glasovno jedan od najjačih igrača na glazbenoj sceni sa vokalnim fluktuacijama koje su u publici izazivale povremeni glasni uzvik "Wow". Osim glasa koji je nesumnjivo fantastičan, Jones je publici i pokazao svoju igru sa žanrovima, i time je uz pop rock i country koji se mogu često naći na njegovim albumima, zakoračio u americanu, gospel pa i r'n'b, što je bilo nevjerojatno iskustvo čuti uz takav snažan glas.

foto: Tom Jones, credit: Ivan Peček

Publici nije propustio otpjevati ni hitove kao što su "Green, Green Grass of Home" i "What's New Pussycat", a čitav spektakl je zaokružio na bisu izvedbom Princeovog "Kissa", čime je odao počast nedavno preminulom glazbeniku i pokazao koliko je velik i svestran izvođač.