Koncerti

Antenat i Mnogi drugi @ Vintage Industrial Bar

Antenat i Mnogi drugi @ Vintage Industrial Bar

[caption id="attachment_4281" align="aligncenter" width="547"]Antenat © Julien Duval, Schmeck Daddy Antenat © Julien Duval, Schmeck Daddy[/caption]

Mjesto događaja - Vintage Industrial Bar, vrijeme - petak navečer, a zločin - posljednji koncert zagrebačkog Antenata pred pauzu uz podršku Mnogih drugih, ne bendova već tako nazvanog, također zagrebačkog benda.

Dakle, zagrijavanje publike su izvrsno izveli Mnogi drugi, bend čistog zvuka i zanimljivih, pomalo šaljivih, ali i kritičkih tekstova kao što je „Lovac na lajkove“. Petorac izvodi autorski akustični alternativni rock te uskoro planira snimanje albuma. Uz manje izmjene, u ovoj postavi postoje već 3 godine, dok je bend zapravo nastavak na neke prijašnje projekte stare skoro 10 godina. Tijekom 45 minuta svirke pokazali su glazbenu potkovanost i spremnost na daljnje svirke, a bend imamo ponovo priliku poslušati 24. listopada na sveučilišnoj brucošijadi uz Adastru i Mikija Solusa na prvom stageu.

S obzirom na pomak satnice, Antenat pred publiku izlazi oko 22.20 i kao uvod svira instrumentalnu stvar „Nazorova“. Pjevač Nenad Kovačić izlazi s bongosima pred obožavatelje i svirka uzima maha. Broj prisutnih raste i uskoro se koncertni dio Vintagea sasvim puni, te je vidljivo da Antenat ima svoju vjernu publiku u metropoli. Set lista je sadržavala pjesme od "Vrline“, „Izvora“ i „Razmaka“ s prvijenca Subbing preko pjesama koje su već klasici kao „Badman“, „Opasno je“, „Propisan red“ do stvari sa svježijeg album Izlet Odsviravši, među ostalim, „Them promise“, „Drobilicu“, „Jug“ i „Odu“ pokrili su i predstavili slušateljima veći dio posljednjeg albuma.

Tijekom koncerta broj rasplesanih konstantno se povećavao, a ni Nenad nije skrivao oduševljenje atmosferom i sudjelovanjem publike. Krajem prvog bisa zahvalio se i nahvalio publiku te koncertu dao etiketu - za anale, a odmah zatim najavio plesnu „Ima nas dovoljno…vrijeme je povoljno“ te okončao prvi bis. Vrlo je primjetna usviranost i izvrsna interakcija između devet članova predvođenih energičnim Nenadom. Vrhunac dvosatne svirke bila je, biciklistima posvećena „Oda“, te naslovna stvar zadnjeg albuma lzletna koje su pjevali i skakali većinom svi prisutni. Da se momcima stvarno nije prestajalo svirati pokazali su neočekivanim izlaskom na drugi bis malo poslije ponoći, već vidno iscrpljeni, ali napunjeni energijom koja je navirala iz redova publike u transu, količinom energije koja nije zaslužila kraj! Zato su momci dali sve od sebe da ih obožavatelji do idućeg koncerta pamte u najboljem svijetlu. Na svojoj Facebook stranici napisali su kako neće stati pred publiku prije proljeća jer su se odlučili nakon ovog koncerta malo povući i intenzivno baciti na nove stvari, a za kraj su pozvali na još jedan „Izlet“ jer nas na proljeće vode negdje drugdje. Radujemo se novim hitovima iz „subbreggae kuhinje“ Antenata, nadamo se da će procvjetati skupa s proljećem i da će sljedeći koncert biti još posebniji!


Tekst: Andrea Kovač

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."