Albumi

Walk the Moon - Talking is hard

Walk the Moon - Talking is hard

Mladi američki bend Walk The Moon, novim albumom Talk is hard osvaja ljubavnom tematikom, uglavnom na domaćem terenu. Ponekad "havajski" umirujući, ili krajnje rasplesani, Walk the moon očito imaju poriv prodrmati, prvo Ameriku, nadam se, ubrzo i Europu.

Drugi album u karijeri objavili su pod izdavačkim okriljem RCA Recordsa u prosincu 2014. godine, a špekulacije o izlasku novog albuma potakli su puštanjem u javnost singla "Shut up and Dance".

Zbrajajući trash 90-ih ("Shut up and dance", "Aquaman" i "Down in the dumps"), bekstritbojske ritmične fore i naprasite prijelaze iz popa u rock ("Up 2 U"), dobivamo više od tinejdžerima privlačnog albuma. Walk the moon su daleko od dopadljivog pop projekta s neshvatljivo velikim tiražama. Oni su jedan od onih bendova za koji ne želiš da se mijenjaju. Nikad.

Talking is hard je, ukratko rečeno, lijepi pop paket. Od prve do zadnje pjesme čut ćete zezanciju, vidjeti sebe kako plešete i smijete se s nekim koga volite. Talking is hard daruje pop dosljednost s elektro i rock iznenađenjima.

Album otvara bezpredrasudna pjesma "Different colors" koja s pozitivnom konstantom slušatelju ukazuje na ljepotu različitosti među ljudima.

Preko već spomenutih "Shut up and dance" i "Up 2 U" energija Walk the moona se razvija u neki hrabriji pristup. Tako u „Work this body“ uz bubnjeve i plemenske povike potiču na samorazvoj. Walk the moon Potpuno prirodno obrađuju tematiku materijalizma i površnih ljudi ismijavajući ih u "Spend your money" posprdno ukazujući, citiram:“Na što trošiš svoj novac? Nadam se na nešto što vrijedi/od značaja.“

Vrhunac albuma je "We are the kids" kojom se ujedno ublažuju dosad spomenute tematike. Bez obzira na svu ozbiljnost na koju te život natjera, pjesma govori i o dječjoj radoznalosti koju se svi trudimo na neki način zadržati u sebi.

Gotovo tijekom cijelog albuma čuje se pozitivno uzbuđenje u glasu pjevača koje čini album veselim trenutkom. Tako melodijom i glasom dočaravaju emociju koju žele prenijeti slušatelju.

Krajnji dojam koji ostavlja Walk the moon ovim albumom su jednostavne poruke tipa: budi ravnopravan, slobodan i bez predrasuda u ovom šarenom svijetu.

Popis pjesama:

 1. Different colors *
 2. Sidekick
 3. Shut up and dance *
 4. Up 2 U *
 5. Avalanche
 6. Portugal
 7. Down in the dumps
 8. Work this body *
 9. Spend your $$$
 10. We are the kids *
 11. Come under the covers
 12. Aquaman *

* top tracks

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.