Albumi

Sara Renar - Jesen

Sara Renar - Jesen

Potpuno drugačija od debitanskog albuma Djeca, kao prijelaz u drugu životnu dob, u naše živote ušla je Jesen.

Uvod je „After“ koji ima zvuk životnog raskrižja, rastresenosti, želja i povlačenja istih. Isto tako podsjeća na Tarantinove uratke s mješavinom glazbene uvodne špice serijala American horror story. Ta sveukupna rastrojenost i teškoća koju nosi „After“ vodi nas u naslovnu pjesmu „Jesen“. Tekstualno se Sara, kao i na prošlom albumu, i dalje zbližava s publikom i poistovjećivanje s Jeseni je lagano.

„Trag“ kreće jednostavno, energično, i daje točno ono na što „After“ navodi: objašnjenje te težine i borbe. Odgovara na pitanja i brige te pokušava osvijestiti trenutno duhovno stanje. Ono što čujemo u „Tragu“ je elektro popunjavanje akustične gitare, te Sarine čiste i sirove stihove. Svemu tomu je vokalnom izvedbom pripomogao Darko Rundek.

„Ljubav“ počinje premišljanjem. To je melodijski i zvukovno kompaktna pjesma, šarolika i magična. Nakon treće minute skladbe mijenja se tonalitet, unose se žestoki glasovirni prekidi kao predstavnici ozbiljnosti koje nakon pola minute glasnim vokalima Sara i Barbara Runjas razbijaju kao da pokušavaju izaći iz čudnog sna.

„Post sezona“ je instrumentalna klavirna izvedba koja zvuči robotski tmurno. Podsjeća na jesensko jutro koje se nije još razdanilo, a kiša je padala cijelu noć i ne prestaje, pa kao da se čuje promet i gradska vreva, pa opet smiraj. Kao da odzvanjaju nostalgične misli za vedrijim i nekim toplijim danima. U „Razmaku“ Sara vraća svoj senzualni vokal i jačinu gitara, ide svojom cestom svojim tempom što zaokružuje cijelu priču koju donosi Jesen.

A cappela izvedba naslovne pjesme za kraj dokaz je što se sve može glasom, a pomoću tehnologije je dobiven izuzetni kanon.

Iako ovaj EP ne zvuči rokerski kao prvi album, ono što je bolje je mnoštvo zvukova i činjenica da uz Sarin glas paše sve. Njezina glasovna dubina i nježnost prilagodljive su svim žanrovima. S nadom da neće zaboraviti rokera u sebi, čestitamo na novom EP-ju i nastavku u velikom stilu.

Popis pjesama:

  1. After *
  2. Jesen
  3. Trag
  4. Ljubav *
  5. Post sezona *
  6. Razmak *
  7. Jesen a capella

* top tracks

 

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.