Albumi

Rens Argoa -

Rens Argoa - "Emerald Way of the Fearless King"

Rens Argoa, bend zanimljivog imena, porijeklom iz Koprivnice, izdao je svoj drugi album, Emerald Way of the Fearless King.

Nažalost, Rens Argoa je bend koji spada u kategoriju onih koji na svojim stranicama i profilima na društvenim mrežama ne dijele svoju kratku biografiju. Zato se o njima može samo reći da je bend oformljen 2010. godine, a čine ga Miran Katar (vokal/gitara), Marko Kuhar (bubnjevi) i Dejan Halusek (bas). Prvi album su objavili prije dvije godine.

Teško je kompletno definirati ovaj bend, ali nekako na kraju krajeva kroz cijeli album prevladava laganiji rock, s elementima lagane psihodelije. Ovo, zasada samo digitalno, izdanje donosi devet pjesama generalno instrumentalnog karaktera. Iako je vokal korišten u jako maloj mjeri, uklapa se genijalno na ovaj lagano melodični koncept i mogao bi se i više koristiti.

Cijeli album je ugodno jesensko iznanađenje od strane benda za koji do sada nisam imao prilike čuti. Pjesme jedna za drugom stvaraju onaj lagani, blagi ugođaj koji itekako paše uz ove kišne i tmurne dane. Na albumu pjesme variraju po ugođaju, jer se kroz svih devet pjesama zaigranost mijenja. „Mercury“, prva pjesma na albumu, daje se osjećaj nekog opakog jam sessiona. Pjesma krene brzo, s opakim gitarskim rifom, bubnjevi lete po svuda, bas daje odličnu podlogu, i onda se nakon nekog vremena sve to lagano umiri i utiša. Dolaze solo gitare, pa bas solo, i onda sve ponovno ode u neke brze vode. Tako je cijeli album koncipiran i taj koncept je ono što izdvaja ovo izdanje iz gomile drugih.

Puno truda se uložilo u snimanje i mix, u kojem je sudjelovao Mark Mrakovčić. Treba napomenuti da na albumu također gostuju Ivan Horvatić (klavir), Martina Burulić (vokal), Sunčica Jezić (didgeridoo) te Luka Osrečak (saksofon).

Fizički primjerci albuma biti će dostupni na promociji albuma 2. listopada u AKC Attack.

Popis skladbi:

  1. Mercury*
  2. Cat's Cradle
  3. May it be Forever
  4. The Engine
  5. Above
  6. Below
  7. Pontiac Man With a Cadillac*
  8. King's Furnace
  9. The Emerald Way*

* Top tracks bandcamp    

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."