Albumi

nemanja - lagana i zabavna reinkarnacija dobrog osjećaja

nemanja - lagana i zabavna reinkarnacija dobrog osjećaja

Zapeli smo između smrti i ponovnog rođenja. Ili možda još uvijek nismo doživjeli smrt? No, sigurno je da je kultura na samrti. A jedini način kako ju je ovih dana moguće održati na životu je novi, kvalitetan glazbeni materijal koji ulijeva nadu u bolju budućnost, kao što je novi album nemanje, "Cosmic Disco".

U nemanjinom kozmičkom disku žurka nikada ne prestaje, premda u srži nosi dozu melankolije i nedorečenosti koja je izvrsno pretvorena u umjetnički prikaz inspiriran Tibetantskom knjigom mrtvih.

Thai funk, italo disco, chicha cumbie, anatolijski rock, dub i afrobeat službeni je opis žanra ovog albuma. Zvuči prilično kompleksno, pomalo te i posrami, jer ovakva definicija zvuči poprilično egzotično, no jednom kada se prepustiš, i uđeš u psihodeličan disko otvaraju ti se potpuno novi pogledi i jednostavno počneš uživati u ovom osvježenju na sceni. Osjećaš se živim.

 

 

Kreativno i inspirativno, nemanja je melem na ranu koja nikako da ne zacijeli, disko koji slavi život uz poneku ljubavnu priču, ljepota življenja koja nam je nekada bila svakodnevica, a danas se već čini kao iluzija.

Skladateljska rješenja u kojima slušatelj svakim novim slušanjem otkriva nešto novo, multidimenzijski pristup koji vas vodi na putovanje svijetom, putovanje univerzumom koje vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Pri tome ćete se itekako dobro zabaviti i zaplesati, jer devet pjesama, devet poglavlja kozmičkog diska, obiluju emocijama, pozitivnom vibrom koja pruža nešto potpuno drugačije od onog na što ste do sada navikli. 

 

 

Pretežito instrumentalni, uz minimalističke uplive vokala, perfekcionistički je nastrojeno djelo, pomno i pažljivo definirano u najsitniji detalj, no istovremeno dovoljno lako shvatljivo i pristupačno koje jednako dobro funkcionira i kao podloga za usputno slušanje i za duboko filozofiranje o glazbenom postojanju, jer, priča je puno, puno kompleksija. 

Slijedit ćemo zato svaki njihov sljedeći korak u magičnoj zemlji plesnog ritma. nemanja, tvoj sam fan.

 

Popis pjesama:
1. Daw Yen
2. Terra Maica
3. Zen Sin Fin
4. Danza de la Muerte
5. Kozmik Oyun
6. Juju Dancer
7. As Above, so Below
8. Rama Disco
9. Cumbia Cosmica