Vije-sti

Little Annie predizvođačica Swansima na 4. Impulse festivalu

Little Annie predizvođačica Swansima na 4. Impulse festivalu

Kantautorica, slikarica, pjesnikinja, performerica i glumica Little Annie na sceni je prisutna od 1977. godine. Od prvih koraka u legendarnom njujorškom klubu Max's Kansas City do danas objavila je veliki broj žanrovski različitih izdanja, a impresivan popis glazbenika s kojima je surađivala, uz Swans, uključuje i imena kao što su Crass, Marc Almond, Paul Oakenfold, Lee Scratch Perry i Bonnie Prince Billy. Posljednji album „Trace“ izdaje 2016. godine.

 

Podsjetimo, headliner 4. izdanja Impulse festivala (27. 3. – 1. 4. 2017.) je legendarni američki eksperimentalni rock bend Swans. Izvorno aktivni od 1982. do 1997. godine, na čelu s pjevačem, tekstopiscem i multi-instrumentalistom Michaelom Girom, Swans kao jedan od ključnih bendova njujorške no wave scene, ostavljaju duboki trag, a svoju prepoznatljivost temelje na eksperimentalnim i repetitivnim strukturama pjesama te upečatljivim i beskompromisnim živim nastupima. Studijski savršeni, uživo nepredvidljivi i maestralno precizni u izvedbama, u svojim mnogim inkarnacijama ostavljaju publiku bez daha.

Za kupovinu „early bird“ ulaznica preostaje još 9 dana
Ulaznice za koncert sezone mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od 105,00 kuna sve do 31. 12. 2016.

S prvim danima 2017. cijena se penje na 125,00 kuna, dok će na dan koncerta cijena ulaznica iznositi 145,00 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Dallas Music shopu Rijeka, Splitska 2a, Croatia Recordsu, Užarska ulica 3, The Beertija pubu, Slavka Krautzeka 12, Autotransu, Riva 22 i/li online putem sustava Entrio.hr.

RADIONICA: This Town Needs Posters
U sklopu festivala održat će se i besplatna radionica primitivnog tiska This Town Need Posters u OKC-u Palach 29. i 30. ožujka  2017. godine pod vodstvom Svena Sorića i Hrvoja Spudića. This Town Needs Posters je platforma za dizajn i ručni, analogni tisak. U svom radu naglasak stavljaju na materijale proces i tehniku rada, te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenoti proizašle iz procesa prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Djeluju na područuju nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima, među kojima izdvajaju Močvaru, Žedno Uho, Zavod za eksperimentalni zvuk, Klubviziju sc, Kulturu Promjene, HDD\Dan D, AKC Attack. Na Impulse festivalu vodit će radionicu primitivnog tiska u kojoj će prezentirati osnove primitivnih, manualnih tehnika tiska koje koriste u svojoj produkciji. Polaznici radionice imat će priliku naučiti osnove mješanja boja, pripreme tiskarskih klišeja, rada s različitim vrstama papira i s različitim prešama.

Sven Sorić je diplomirani arhitekt, freelancer i donedavno honorarni asistent pri Katedri za urbanizam na Arhitektonskom fakultetu.

Hrvoje Spudić diplomirani je arhitekt, bavi se diy analognom fotografijom, istražuje principe optike kroz izradu kamera obskura i sličnih optičkih naprava. Dugogodišnji je član Klubvizije u kojoj je držao nekoliko radionica.

Prijavite se za sudjelovanje e-mailom na info@impulsefestival.com. Broj polaznika radionice je ograničen na 12.

Istoga dana na programu festivala je tradicionalni Glazbeni osvrt, a tema je ovaj put na 1967. – 50 godina psihodelije. U OKC-u Palach s početkom u 20 sati bit će spomenuta sva važnija glazbena ostvarenja te godine sa pratećim pokaznim materijalom u vidu ploča, knjiga i sličnog. Također će biti prikazan video-kolaž snimki sa Monterey Pop Festivala koji je u zvijezde lansirao među ostalima, tada relativno manje poznate, Jimmya Hendrixa i Janis Joplin. Opisati ćemo i fenomen kontrakulture tog vremena, kao i ljeta ljubavi koje je presudno označilo sljedeće godine u kulturološko-društvenom smislu kako u SAD-u tako i u svijetu. Psihodelična glazba doživjela je ponovno rođenje 90-ih godina prošlog stoljeća a popularnost joj se održala i do danas te će biti kratkog spomena i o tome. Predavanje će održati Ronald Rajković i Luka Malvić.

Četvrti Impulse festival u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra (SKC) Sveučilišta u Rijeci održat će se od 27. ožujka do 1. travnja 2017.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni