Albumi

Detour ima feelgood album godine

Detour ima feelgood album godine

Lagan, lepršav, neopterećen - pop glazba u najlakšem i najdivnijem izdanju.

Kako je moguće iz #nedamise pisati recenziju raspoloženja doći u stanje totalne euforije? Novi album grupe Detour krije na to čaroban odgovor. Već od prve pjesme, megahita “Zaljubila sam se” slušatelja protrese pozitivnom energijom laganim ritmom koji se hipnotički uvuče u svaku poru. Radi se o ozbiljnom pop hitu koji će se zasigurno održati na domaćim radijskim postajama još dugi niz godina i nikada neće dosaditi. Detourovci te tada opale još jednim hitom “Bez tebe” i povratka nema. Sada već plešete po uredu i razmišljate gdje se ovo može čuti uživo. Odgovor je zagrebački Dom sportova, a datum je 8. prosinac.

Radi se o prilično sigurnoj i provjerenoj formuli za tipični pop hit, no ogromna doza prepoznatljive spontanosti i velike ljubavi prema glazbi koju ovaj kolektiv stvara još je uvijek itekako prisutna što daje finalni efekt iznenađenja na kakvo je na domaćoj glazbenoj estradi danas jako teško naići.

Sanjiv glas Gine Victorije izvrsno se uklopio u filozofiju glazbenog stvaralaštva koja se toliko dobro uklopila da se obični slušatelj gotovo niti ne stigne sjetiti da ona nije ovdje oduvijek. Uz mladenačku lepršavost, izvrsno je iznjela pjesme koje zahtijevaju i određenu dozu zrelosti kao “Slike o našim danima”. Toplina i mekoća koje ne skrivaju ranjivost i nježnost osvajaju na prvo slušanje.

Bogatstvo aranžmana uz kvalitetna instrumentalna rješenja odvode ih na sam vrh dajući udišući posebnu vrstu kvalitete u naizgled jednostavnu pop glazbu. “Skrivena” skriva mnoštvo detalja, a uz dodatak gudaćih instrumenata bit će prava poslastica za izvođenje uživo. Pozornica Lisinskog sada je idealno mjesto za njih. Ozbiljnost se nakratko prekida s pjesmom “Vikend”, nakon kojeg opet zakucavaju optimističnom i izuzetno catchy melodijom pjesme “Biram”. Predivna mantra koju će svatko objeručke prihvatiti.

Izdavanje albuma Detouru je u ovom trenutku i više nego izvrstan potez. Učvrstili su svoju poziciju na domaćoj pop sceni, ali i dokazali da su puno više od benda s nekoliko hitova. Radi se o kvalitetnom ostvarenju koji iz nekog čudnog razloga u sebi nosi izuetan “feelgood” efekt. TourDetour na repeat! Dajte im Porin!

 

Popis pjesama:

1. Zaljubila sam se *

2. Bez tebe *

3. Ima i nema

4. Slike o našim danima

5. Skrivena *

6. Vikend

7. Biram *

8. Psihopatijo bajna

9. Njuške

10. Brod tone