Albumi

Bang Bang – velika molska pop-rock eksplozija ozbiljno zaprijetila sceni

Bang Bang – velika molska pop-rock eksplozija ozbiljno zaprijetila sceni

Grupa Bang Bang drugim je studijskim albumom ozbiljno prodrmala domaću glazbenu scenu – „Mol. 2“ jedno je od najkvalitetnijih izdanja pop glazbe u posljednjih nekoliko godina.

Staviti naglasak na kvalitetu veliki je izazov za autore, ponekad čak otegotna okolnost kada si dio estrade. Jaz između potražnje radijskog etera i koncertnih dvorana poprilično je jedinstvena i bizarna situacija u Hrvatskoj, a pronaći siguran i pravilan balans između ova dva suprotna pola zahtjeva ili veliko umijeće ili puku slučajnost, odnosno sreću.

Bang Bang je umijeće. Riječ je o glazbenicima koji ne pristaju na kompromis, istovremeno djelujući u pop-rock žanru gdje je granica između trivijalnog uspješnog i neuspješnog jako tanka, a sve ono ne-trivijalno ne nailazi na odobravanje široke publike. No, na kraju dana, upravo je kvaliteta i iskrenost ono što će ostati trajno, a ovoj ekipi na novom albumu toga nikako ne nedostaje.

 

 

Skoro pa polovica albuma već je odavno poznata javnosti, no radi se o pjesmama koje svoju pravu jačinu pokazuju tek kada su dio cjeline, a kao takve itekako zahtijevaju aktivno slušanje. Perfekcionizam u aranžmanima otkriva uzbudljive detalje dok je instrumentalna raskoš na snimci zabilježena sirovo i realno.

Radi se o sadržaju koji će se prvenstveno svidjeti intelektualno zrelijoj publici, premda je istovremeno dovoljno jednostavan za šire mase i prijateljski nastrojen prema radijskom eteru. Ispreplitanje ozbiljnih ljubavnih tema, ali i jasan društveno-politički stav koji se također pojavljuje u nekoliko pjesama, jedinstven je pristup na domaćoj pop sceni, a zvuči itekako uvjerljivo.

Lara Antić snažna je persona koja zajednički sa suprugom Hrvojem Prskalom nosi najveće zasluge finalnog produkta na leđima. Njihovi dueti najdivniji su trenutci albuma, pjesme kao „Pismo“ i „Sebi dovoljni“ pravi su dragulji koje našoj estradi vraćaju onaj stari sjaj, predznak profesionalizma i visoke razine glazbene produkcije, uz izuzetnu ljudskost, karakter i strast. Bluesy šarm koji se pojavljuje s vremena na vrijeme, gradi se u „Što ako ne bude po tvom“ i eskalira u „Pijani i zaljubljeni“ nastavlja se u pravu rock eksploziju u obliku „Malo lažnog sjaja“ koja je pravi energetski vrhunac albuma.

Funky „Superstar“ te na trenutke na trenutke s prizvukom surfa „Papar i sol“ potvrda su žanrovske raznolikosti i kompaktnosti albuma, hitoidni trenutci koji ih izdvajaju iz mase i lansiraju ih na sam vrh sa savršenim omjerom „komercijale“ i kvalitete.

 

 

Mol koji će vas usrećiti je Bang Bang-mol. Deset pjesama i jedna live snimka iz Tvornice kao sjećanje na trenutak kada su ostvarili mnogima nedosanjan san – prepunu koncertnu dvoranu publike koja je jako dobro poznavala njihove uspješnice. A ovo je samo početak.

Ljubavne balade njihov su as u rukavu, no njihov talent i znanje omogućuju im da budu jaki na svim glazbenim poljima i predviđaju uspješnu i blistavu budućnost.

 

Popis pjesama:

 1. Sebi dovoljni *
 2. Superstar
 3. Kako stoje stvari
 4. Što ako ne bude po tvom *
 5. Papar i sol
 6. Pismo *
 7. Pijani i zaljubljeni
 8. Malo lažnog sjaja *
 9. Pustinje
 10. Stranci
 11. Kako stoje stvari (Live @ Tvornica kulture)

* top pjesme