Vije-sti

Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django group otvaraju sezonu u Vintageu

Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django group otvaraju sezonu u Vintageu

[caption id="attachment_3363" align="aligncenter" width="547"]Damir Kukuruzović i Zoran Predin (promo) Damir Kukuruzović i Zoran Predin (promo)[/caption]

Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django group će u četvrtak 11.09.2014. s početkom u 21:30 h otvoriti treću koncertnu sezonu Vintage Industrial Bara u Savskoj 160. Dva vrhunska glazbenika u pratnji Django grupe publici će se predstaviti odličan koncertni repertoar koji će uključivati gipsy swing standarde te Predinove najveće hitove koji uz Kukuruzovićevu virtuoznost dozivaju toplinu i razigranost ljeta te pozivaju na pjesmu i ples.

Zoran Predin je pjesnik, autor nezaboravnih šansona i tekstova te začetnik slovenskog ''Novog vala'' koji je tijekom impresivne karijere objavio preko trideset albuma. Njegov rad je prepoznat u sjajnim skladbama za film, televizijske serije i kazališne predstave. Lačni Franz, rock grupu koja je ostavila duboki, neizbrisiv trag na ovim prostorima, osnovao je 1979 godine.

Bogata karijera Zorana Predina traje buja još i danas pa je u posljednjih godinu dana objavio čak dva izdanja 'Kosa boja srebra' i 'Na koncu naše mavrice'.

U posljednje vrijeme Zoran je udružio snage s vrhunskim jazz gitaristom Damirom Kukuruzovićem s kojim je odsvirao koncerte koji su redom raspalili i rasplesali publiku. Osim gipsy swinga, njih su dvojica u repertoar ubacili i pjesme s albuma ''Ljubimec iz omare'.

Damir Kukuruzović Django Group je svojevrstan homage glazbi Djanga Reinhardta i Stéphanea Grappellia, dvojcu koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća. Damir Kukuruzović već dugi niz godina slovi za jednog od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta i promotora francuskog jazza na ovim prostorima. Kukuruzovićev bend nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i široj regiji promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na albumu 'Green Hill Gipsy Swing' surađivali su s francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. održali su turneju nazvanu 'pariško čudo na harmonici' s Ludovicom Beierom, jednim od najvirtuoznijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom glazbenom putu Kukuruzović je surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što su, Adrian B. Burns (poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kings), Raphael Fay (najpoznatiji romski flamenco gitarist), a 2011. godine uslijedila je i zajednička turneja s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yorguijem Loefflerom, te 2012. sa sjajnim gitaristima Wawau Adlerom i Joscho Stephanom. Svoju suradnju s njima zabilježili su na CDu 'Manouche', na kojem je do izražaja došla sva maestralnost izvedbe ovih glazbenika, posebice virtuozne tehnike Kukuruzovića i njegova Grappellija – violiniste Brune Urlića čije nas izvedbe lako vrate u vrijeme kada je legendarni dvojac (Reinhardt-Grappelli) osvajao svijet.

Osim benda Kukuruzović se u rodnom Sisku 2005. godine odlučuje utemeljiti Siscia jazz club internacionalnog značaja, te međunarodni festival jazza i bluesa (Siscia open jazz & blues festival) na obalama Kupe, koji su do sada posjetili mnogi svjetski jazz glazbenici.

Karte se u pretprodaji po cijeni od 40 kn mogu kupiti u samom klubu, a na dan koncert njihova će cijena iznositi 60 kn.

NAGRADNA IGRA

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni