Vije-sti

Žedno uho u petak u Vintage Industrial Baru poklanja koncert

Žedno uho u petak u Vintage Industrial Baru poklanja koncert

Nakon sad već nepreglednog niza iznimno nadarenih imena koja su kroz Žedno uho prošla tijekom proteklih dvadesetak godina, red je došao i na jednu katalonsku grupu koja jako obećava.

Mourn su nastali kad je srednjoškolsko prijateljstvo Jazz Rodriguez Bueno i Carle Perez Vas preraslo u glazbeno druženje inspirirano Patti Smith, PJ Harvey i Sleater Kinney. Nakon prvih sirovih akustičnih materijala koje su snimile kao duo, Jazz u bend dovodi prijatelja iz djetinjstva Antonia i svoju mlađu sestru Leiu, koja je, kad su Mourn 2014. objavili istoimeni album prvijenac, imala samo 15 godina. Već dvije godine poslije objavljuju drugi album "Ha, Ha, He!", a činjenica da je objavljen za cijenjeni Captured Tracks (Mac DeMarco, DIIV, Wild Nothing) omogućuje im proboj van granica Španjolske, pa je tako ovaj album toplo dočekan od strane AllMusica, Consequence of Sounda, No Ripcorda, The 405, Pitchforka i brojnih drugih glazbenih medija.

U lipnju ove godine svjetlo dana je ugledao "Sorpresa Familia", treći njihov album objavljen ponovo za Captured Tracks, album na kojem je ova četvorka dodatno izbrusila svoju glazbenu formulu kojom iznimno uspješno balansiraju između nježnog post-rocka i glasnog punka.

Koncert u petak, 9.11., zagrebačkoj publici poklanja Žedno uho, do kraja godine još su nam preostali Mudhoney, Please The Trees i dno. 24.11. u klubu Močvara, a uz nove najave koje stižu, sljedeće godine nam gostuju Algiers, Screaming Females i Built To Spill.

Ulaz u Vintage Industrial Bar je besplatan do 22:00, nakon toga ulaznica je 20 kuna (10 kuna za studente), a od 23:30 nastupa AC/DC Real Tribute.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni