Vije-sti

Završeno još jedno izdanje programa

photo: Vizual, credit: Radnja

Završeno još jedno izdanje programa "Upadaj u kombi"

Iza nas je još jedno uspješno izdanje programa Upadaj u kombi, koji je ovoga puta imao u fokusu bendove; Ochi, Pomelo Chess Society, The Black Room i The Siids. Uigrane kombinacije, sjajni domaćini, raspoložena publika i naravno, odlični nastupi svih bendova predstavljaju sukus tromjesečnog "điranja" - poručuju organizatori.

Sve je krenulo u veljači gostovanjem The Black Rooma u Karlovcu. Ujedno, to je bio i prvi nastup benda u formi trija koja ostaje do daljnjega. Svoje putovanje nastavili su premijernim koncertom u Zadru i to u provjerenoj kombinaciji s još jednim bendom, The Siids. Važno je spomenuti da je navedeno gostovanje dio agilnog projekta udruge Prizma pod nazivom Urbofon Live.

Sjajna suradnja s klubom Kulture iz Križevaca nastavljena je i u ovome izdanju. Naime, nove koncertne nastupe ili bolje rečeno "povratak na mjesto zločina" imali su bendovi Ochi i The Black Room. Svaki na svoj način potvrdili su svoj status, proširujući svoju fan bazu, a kako to biva domaćinska publika je to znala i prepoznati.

Odlazak u metropolu je bio rezerviran za Pomelo Chess Society i Ochi. Iako su bendovi već svirali u Zagrebu, za ovo gostovanje izabrani su novi prostori koji su se pokazali kao pun pogodak.

AKC Attack je ugostio Ochi koji su "zavrtili" svoj novi EP "Priče iz djetinjstva", a KSET je ponovio riječki recept: Pomelo Chess Society i Peach Pit. Podsjetnik, ista kombinacija bendova nastupila je u OKC Palach početkom ožujka.

Raduje činjenica i dolazak u dva nova grada, dva nova koncertna prostora. Kutina, preciznije legendarna Baraka je bila domaćin Ochima dok je koprivničanski FUNK spremno dočekao The Black Room za sam kraj koncertne turneje.

Upadaj u brojke:1 kombi, 6 gradova, 4 benda, 8 koncerata, 12 ljudi u organizaciji, 12 glazbenika, 91 dan, 2856 km

Upadaj u kombi je u ovoj epizodi još više povezao bendove i klubove, omogućujući premijerne nastupe u novim sredinama i nove oblike suradnje. Stoga, posebne zahvala ide svim sudionicima; od bendova, preko voditelja ili vlasnika prostora, produkcijskih timova i

publici bez koje ovo ne bi imalo smisla. Program je financijski podržan od strane Ministarstva kulture i medija i HUZIP-a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni