Vije-sti

Završene prijave za RockOff - Festival novog zvuka

Završene prijave za RockOff - Festival novog zvuka

[caption id="attachment_1085" align="aligncenter" width="547"]RockOff - Festival novog zvuka RockOff - Festival novog zvuka[/caption]

Završene su prijave za RockOff – Festival novog zvuka, a njihov broj premašio je sva očekivanja organizatora! Naime, preko 160 izvođača prijavilo je svoje pjesme za prvi po redu RockOff festival koje Hrvatsko društvo skladatelja organizira kako bi se mladoj pop i rock sceni otvorio put u radijski eter, širu medijsku javnost i veće koncertne pozornice.

Ovoliki broj prijava nismo očekivali, ali više od same količine bitnija je kvaliteta pristiglih pjesama. Bit će to killer no filler festival na svjetskoj razini. Vjerojatno će se morati povećati kvota festivala, naime, 12 pjesama koliko smo planirali bilo bi premalo za primiti sve vrijedno što je stiglo na adresu festivala. Sada je pred žirijem veliki posao, ali bi zato od jeseni mogli dobiti sliku jednog drugačijeg glazbenog mainstreama kod nas, za što ćemo se svojski potruditi, zajedno s HDS-om i medijskim partnerima.  Prva faza festivala  je završena, bitan dio je iza nas, ali tek sad zapravo krećemo dalje“, izjavio je Hrvoje Horvat, umjetnički direktor RockOff festivala i predsjednik žirija kojeg, uz Horvata, čine još i Josipa Lisac, Damir Martinović Mrle te skladateljsko-producentski dvojac iz Svadbasa, Jura Ferina i Pavle Miholjević.

Nakon što žiri posluša i odabere prijavljene pjesme, najbolji domaći producenti stavit će se na raspolaganje i tijekom ljetnih mjeseci „dotjerati“ one skladbe koje su pristigle u demo formi ili u cijelosti ne zadovoljavaju tehničke kriterije. Početak jeseni rezerviran je za objavljivanje kompilacije „RockOff 2014“ u suradnji s jednim velikim svjetskim digitalnim servisom, a u istom razdoblju započinje radijsko i koncertno predstavljanje odabranih bendova u Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Brojna popratna događanja uključivat će posebne televizijske emisije, radionicu INTRO u suradnji s HDS ZAMP-om te ostale medijske aktivnosti, a Veliki pogon Tvornice ugostit će završnu manifestaciju RockOff-a u studenom.

Partner projekta je i Hrvatska glazbena unija, a uz RockOff su od samih početaka stali i Rolling Stone Hrvatska, portal Muzika.hr, Hrvatska radiotelevizija i CMC televizija prepoznavši festival kao važan faktor pri kreiranju nove, artistički zanimljive glazbene scene. Izvođači i pjesme s ovogodišnjeg RockOff-a pokazat će široj hrvatskoj javnosti kako po talentu i idejama nimalo ne zaostajemo za ostalim europskim glazbenim metropolama.

Više o festivalu dostupno je na FacebookuTwitteru RockOff-a te na www.hds.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni