Vije-sti

WeCreate -

WeCreate - "Afflatus"

[caption id="attachment_4057" align="aligncenter" width="547"]WeCreate (promo) WeCreate (promo)[/caption]

WeCreate je peteročlani metal bend iz Hrvatske koji 2011. godine su osnovali bivši basist Borna Šincek i gitarist Luka Dobrović.

Ubrzo nakon toga, prva postava benda je oformljena i WeCreate je snimio svoj prvi demo EP, Get Out Alive, na kojem se nalaze tri pjesme („Intro“, „443“ i „Stranger“).

Nakon što je EP bio objavljen, WeCrete je počeo nastupati diljem Hrvatske. U studenom 2012., WeCreate je nastupao u Sloveniji gdje su objavili snimanje svog prvog demo albuma Of Human Boundaries.

Of Human Boundaries sadrži osam pjesama, te je bio objavljen krajem 2012. godine. U veljači 2013. godine, snimili su svoj prvi spot za pjesmu „Our Own Reality“. U lipnju 2013., WeCreste je nastupao na Underwall festivalu u Zadru gdje su otvorili koncert za Destruction i Xentrix.

8. rujna, 2014. WeCreate objavljuje novi singl, a ujedno i video za pjesmu "Afflatus", uz pomoć Ivana Dakovića i Dinka Šimca.

Trenutna postava benda je: Luka Dobrović (vodeća gitara), Tomislav Jeffrey Jemrić (bubnjevi), Ivan Ivković (bass gitara), Filip Godina (ritam gitara) i Danijel Kirin (vokal).

U stvaranju glazbe sudjeluje cijeli bend, uključujući mix i master koji radi Luka Dobrović.

Bend nastavlja raditi na svojoj glazbi, nadajući se da će dobiti priliku da prošire svoje glasove i teške rifove diljem svijeta.

http://www.youtube.com/watch?v=fa6jAZYdO9Q

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni