Vije-sti

Vrijeme je za blues i Thrill Blues Festival

Vrijeme je za blues i Thrill Blues Festival

Grad Trilj, koji se smjestio otprilike 40 kilometara sjeverno od Splita, na obali rijeke Cetine, ovoga vikenda ponovno će postati prijestolnica bluesa i glavno okupljalište svih zaljubljenika ovog glazbenog žanra.

Sve aktivniji i dinamičniji 4 Hombres & Flowery  predstavit će susjednu BiH i pokazati kako  izgleda vrhunska glazbena kemija kada se na stageu udruže snage iz dvije države i tri grada (Splita, Livna i Jajca). Bend je nedavno predstavio svoj novi singl za Dancing Bear, "Zona sumraka", kojim vas žele potaknuti da se ispušete do kraja od svih briga koje vam se motaju po glavama.

Popularni domaći blueseri Sunnysiders predvođeni Borisom Hrepićem Hrepom i Antonijom Vrgoč Rolom,  s druge strane predstavit će i pjesme sa svog aktualnog albuma "The Bridges" koji su 2020. godine objavili za diskografsku kuću Dancing Bear čime su osvojili domaću i stranu kritiku te se našli na brojnim svjetskim top listama.

Nakon prošlogodišnje odgode zbog pandemije koronavirusom, Thrill Blues Festival sa svojim programom za ovo ljeto omogućit će vam da svjedočite trenutno najvećim imenima svjetskog bluesa (samo jedan od njih je cijenjeni američki blueser Big Daddy Wilson). Samim time festival upotpunjuje i program triljskog ljeta i oplemenjuje kulturno-turističku ponudu Grada Trilja i cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Za prvi dan festivala, petak, 2. srpnja, čeka vas ‘Blues at School’ radionica, edukativni blues sat u kojem će se djeci i zainteresiranima održati predavanje o počecima i razvoju bluesa, predstavljanje i kušanje čokoladne ploče "The Bridges" Sunnysidersa u popodnevnim satima, a u večernjim satima je predviđen ‘Welcome jam’ u Gradskom parku Trilj. Drugoga dana, u subotu, 3. srpnja, glavni program kreće u 18 sati u Gradskom parku Trilj, čime će se poštivati sve aktualne epidemiološke mjere opreza.

Više informacija o svim potvrđenim izvođačima i detaljima programa potražite na službenom Facebooku festivala i FB eventu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni