Vije-sti

Virvel stiže u Klub

Virvel stiže u Klub

Virvel nakon četiri godine ponovno stiže u Zagreb i to u klub Klub.

Jedan od najoriginalnijih sastava sa prostora ex-yu premijerno će publici predstaviti svoje nove pjesme i napraviti presjek singlova sa starijih izdanja. Njihov posljednji nastup u Zagrebu je bio u sklopu tadašnjeg IndieKSET festivala, a što se sve izdogađalo za te četiri godine, tračevi, ogovaranja, nova i stara lica, ljubavi i razočaranja, moći ćete poslušati u noći predizborne šutnje, u klubu Klub.

Virvel je nastao 2000. godine u Beogradu, a sastoji se od četiri glazbenika (Tijana, Zoran, Vlada i Dejan), koji su prije osnivanja Virvela skupljali iskustvo kroz godine rada u nekoliko renomiranih Beogradskih bendova. Dosad je bend izdao dva albuma, a upravu u Klubu će izvesti neke nove pjesme koje će se naći na njihovom trećem albumu.

Kroz eksperimentiranje sa gotovo svakim glazbenim žanrom, Virvel je stekao status iznimnog koncertnog iskustva. Dok kritičari njihov zvuk opisuju kao post-rock, bend za njega kaže da predstavlja “stvaranje atmosfere drugih mogućnosti uz korištenje osnovnih rock alata”. Svoja dva albuma je bend izdao na vlastitom labelu, odabirući ljude s kojima će surađivati i način suradnje.

Ulaznice u prodaji 30 kn odnosno 40 kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni