Vije-sti

Valentinovo u ZKM-u uz

Valentinovo u ZKM-u uz "Akustičnu pusu" Zorana Predina

Nakon 18 godina obilježavanja Valentinova u Sloveniji, karizmatični kantautor Zoran Predin po prvi će put Valentinovo proslaviti u Zagrebu na ekskluzivnom koncertu u Zagrebačkom kazalištu mladih, u srijedu 14. veljače, od 21 sat.

U najvećoj Gallussovoj dvorani Cankarjevog doma u Ljubljani, prvi put sam davne 1995. Dan zaljubljenih počeo obilježavati koncertima. Romantična tradicija se održala do 2013., da bi nakon kratke pauze još jednom zaživjela ovogodišnjim nastupom, koncertom 'Tragovi u sjeti 1+2'. Tokom tih krasnih godina na valentinovskim koncertima ugostio sam divne prijatelje - Arsena, Boška Petrovića, Josipu Lisac, grupu Šukar, djevojački zbor Carmina Slovenica, mješoviti studentski zbor Tone Tomšič, Magnifica, Massima, The Fool Cool Orchestra,... Svake godine su koncerti dali nešto novo, bilo u stilu, svijetlu ili scenografiji. Zasvirala se tu šansona, gypsy swing, big band jazz, romska glazba, world etno, akustični rock, gudački kvartet, klape itd. - prisjetio se Zoran Predin.

Moja je stara želja da takav koncept izvedem i u Zagrebu. Upravo najavljeni koncert u ZKM-u je odlična prilka da se na takav način predstavim i zagrebačkoj publici. - otkrio je Zoran te uz to dao naslutiti da i ovom prilikom u Zagrebu možemo očekivati ugodna iznenađenja na pozornici ZKM-a.

Program će obuhvatiti poznate Predinove hitove iz različitih razdoblja njegove bogate karijere, a sam koncert pod naslovom „Akustična pusa“ predstavit će i nove pjesme sa istoimenog albuma, nedavno objavljenog u nakladi Croatia Recordsa, u izvedbi vrhunskih glazbenika grupe Lačni Franz - Luke Čadeža na bubnju, Tina Časa na akustičnoj gitari, Aneja Kočevara na basu, Boštjana Artičeka na klaviru, orguljama i synthu.

Album “Akustična pusa” svojevrsni je nastavak priče albuma „Svako dobro” koji je objavljen u rujnu 2016. godine, također u nakladi Croatia Recordsa, a paralelno s njim ovih dana objavljeno je i slovensko izdanje „Nova nebesa“.

Cijena ulaznica iznosi 150 kuna, a uz prvih 100 ulaznica organizator poklanja CD Zorana Predina, "Kosa boje srebra", koji će posjetitelji moći preuzeti u ZKM-u prije samog koncerta uz predočenje ulaznice.

Ulaznice potražite na https://www.entrio.hr/.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni