Vije-sti

Uzvodno je uzaludno u Pogonu Jedinstvo

Uzvodno je uzaludno u Pogonu Jedinstvo

Nakon kratkog zatišja u kojem se slijegala prašina od mukotrpno snimanog „Svjetla“, sisački noise trio ### uz shoegaze zvuk gošći iz benda Tús Nua promovira nedavno izdani EP “Uzvodno” 2. ožujka u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo.

Nastojeći negirati jednosmjeran odnos između izvođača i publike, ### su klasični klupski prostor zamijenili podom velike dvorane Jedinstva. Mizanscenu događanja činit će ambijentalna prostorna svjetlosna i zvučna instalacije unutar koje se smještaju publika i izvođači.

U nastanku instalacije sudjeluju novomedijski umjetnici Sara Salamon, Hrvoje Spudić, Tin Dožić i scenografkinja Ana Aleksandra Buković, dok su za vizualni identitet zaduženi Andro Giunio i This Town Needs Posters. Produkciju osiguravaju Pogon, Klubvizija SC i ###.

Zbog koncepta instalacije broj posjetitelja je ograničen na 150, a prijave su moguće preko mail adrese ddd.band.sk@gmail.com sa subjectom “mjesto za uzvodno”. Minimalna donacija na ulazu je 30 kuna i namijenjena je pokrivanju tehničkih i produkcijskih troškova.

### je indie/noise bend iz Siska poznat po nekonvencionalnim mjestima snimanja izdanja (sele studio u Željezaru Sisak i bioskop Zvezdu u Beogradu), neobičnim lokacijama za koncerte (WC Medike), nagrađivanim bizarnim spotovima u vlastitoj produkciji (300 naopakih križeva) i albumima koje sami tiskaju u vlastitom izdanju. Ovaj sisački trojac često je medijima okarakteriziran kao jedan od najoriginalnijih bendova domaćeg DIY undergrounda, a do sada su surađivali s članovima regionalno poznatih bendova VVhile, Mnjenje, Ti, Hemendex i Punčke.

„Uzvodno“ je peto samostalno izdanje ### koje karakterizira donosi sasvim ogoljen, bazičan i sirov pristup glazbi. Sniman je uživo tijekom tri dana krajem 2017. godine, a postavi se na basu pridružila Anja Tkalec, česta gošća benda, inače basistkinja Punčki. EP je snimio, miksao i masterirao Saša Rajković koji nastupa pod imenom Zarkoff, dok dizajn i pakiranje nadolazećeg fizičkog izdanja potpisuju Andro Giunio i This Town Needs Posters.

Tus Nua je osnovana 2014., ali trenutna postava datira iz 2016. Prvo izdanje im je EP imena “Existence” koji je izdan u travnju 2014. Prvi album Tus Nue “Horizons” izdan je u rujnu 2017., a dostupan je preko njihve bandcamp stranice. Prvi singl s albuma “Matches” izdan je 2016, dok je drugi “Geysir” izdan u srpnju 2017. “Horizons” je inspiriran znanim i neznanim detaljima iz svakodnevnog života pretočenim u atmosferičnu glazbu kratkih tekstova, dvojakih značenja, koji vode slušaoca na putovanje koje se može iskusiti na nebrojeno mnogo načina. Album je uvršten u mnoge top liste

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni