Vije-sti

Uskoro će biti održana prva Nacionalna konferencija za izvođače u glazbenoj industriji

Uskoro će biti održana prva Nacionalna konferencija za izvođače u glazbenoj industriji

Hrvatska glazba i glazbena industrija važan su dio kako kulture, tako i cjelokupnog gospodarstva Republike Hrvatske koja na godišnjoj razini ostvari nekoliko stotina milijuna kuna prihoda.

Procjenjuje se da diskografi na godišnjoj razini ulažu oko 30 milijuna kuna u nove snimke i izvođače, a svi oni imati će priliku po prvi puta prisustvovati Nacionalnoj konferencija za izvođače u glazbenoj industriji koja će se održati 6. rujna. Konferencija će se ove godine održati u hibridnom obliku kako bi omogućila sudjelovanje izvođača iz svih djelova Hrvatske time vodeći brigu o smanjenju troškova izvođačima, ali i njihovoj udaljenosti. Ovogodišnja prva konferencija programski će biti fokusirana na aktualne teme: „Kultura streminga - novo doba za izvođače“, „Praćenje emitiranja snimaka“ u sklopu koje će se održati prezentacija 1Played sustava, a izvođači će  imati priliku poslušati i temu o novom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima. 
Organizator konferencije je Hrvatska diskografska udruga, a sudjelovanje na konferenciji biti će besplatno.

Ususret ovom događaju, Maja Vidmar Klarić, ispred Hrvatske diskografske udruge izjavila je: „Svaka industrija ima svoje specifičnosti, svoja pravila, svoje interesne teme i područja djelovanja. Svi mi svakodnevno slušamo našu omiljenu glazbu iza koje stoje brojni izvođači, ali i cijeli niz pojedinaca, stručnjaka i timova koji stvaraju finalni proizvod koji mi čujemo. Ovom konferencijom želimo biti još transparentniji prema izvođačima kako bi oni imali priliku čuti i naučiti nešto novo te na taj način bolje razumijeli određene procese unutar glazbenog sustava, a također kroz izlaganja biti dodatno motivirani za neke buduće poslovne korake. Mi iz diskografske udruge želimo biti u novom digitalnom dobu još bliže izvođačima, ali ovoga puta fokusirani i na njihovu edukaciju.“ 
Ova konferencija postat će tradicionalna te će tematski i sadržajno voditi brigu da se govori o aktualnim temama unutar glazbene industrije.

Održat će se 6. rujna s početkom u 12h u online izdanju kako bi mogli na njoj sudjelovati izvođači iz svih djelova Hrvatske. 

Dodatne informacije:
Maja Vidmar Klarić, direktorica ZAPRAF-a
M: +385 99 2576 337
E: maja.vidmar@zapraf.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni