Vije-sti

U Novoj ploči predstavljene

U Novoj ploči predstavljene "Nuspojave"

Album za koji se već sada govori da će biti i najbolje rock, ali i općenito izdanje godine, "Nuspojave" Gorana Bare & Majki, predstavljen je jučer u zagrebačkom Caffe baru & Music shopu Nova ploča.

Album su, osim Bareta, predstavili glazbeni kritičari Aleksandar Dragaš i Ante Batinović te Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa koja je i objavila novi studijski album na koji se čekalo čak sedam godina! Svo to vrijeme Bare je skupljao inspiraciju te ju pretvorio u pravo remek djelo.

Ovo nije album koji će iznjedriti pojedinačne hitove, kao što je to bio slučaj sa zadnjim uratkom "Teške boje", štoviše ovih 7 novih pjesama su u cjelini hit i kako je to istaknuo Dragaš – "uvijek ga treba slušati u cjelini, od početka do kraja". To dovoljno govori o tome koliko je ovaj materijal kvalitetan i na tragu je kombinacije krautrocka, bluesa i psihodelije. Melankoličan, tmuran, ali i genijalan, poput glazbe Nicka Cavea s kojim ga u zadnje vrijeme uspoređuju. Nije samo glazba u pitanju, nego i uvijek zanimljivi i iskreni tekstovi zbog kojih se za Bareta može reći da je i jedan od najboljih rock tekstopisaca u cijeloj regiji.

Skroman kao i uvijek, ne voli kad ga se previše hvali i uspoređuje s nekim, ali kada to izlazi iz usta ljudi poput Batinovića i Dragaša, koji je bio izvršni producent legendarnog albuma "Razdor", pohvale postaju i činjenice. "Nuspojave“ su snimane, miksane i masterirane u slovenskom studiju RSL pod producentskom palicom Marija Rašića koji je uz Bareta i aranžirao sve pjesme, a naš heroj briljantnog bluesa je pisao sve tekstove i glazbu, osim pjesme "I dok pleše sama s kišom" koju je napisala Lidija Bajuk i koja je snimljena u novoj verziji (izvorno objavljena na albumu "Srce"). 
Na predstavljanju albuma u Novoj ploči osim spomenutih prisustvovali su članovi Baretovog benda, izuzev bubnjara Alena Tibljaša koji je bio spriječen, zatim producent Mario Rašić, izvršni producent Igor Boltek, dizajner omota albuma Daniel Ille, brojni predstavnici medija, prijatelji Bareta i ljubitelji njegove glazbe.

Da će album postati ultimativni hit pokazao je veliki red koji se stvorio nakon promocije, a prilikom potpisivanja albuma. Bili su tu pripadnici svih generacija, od onih mladih koji polako istražuju zvuk Bareta i Majki pa do najvećih obožavatelja koji ovog rock propovjednika prate od samih početaka.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni