Vije-sti

U eter kreće nova radio emisija i video podcast Pozitivan ritam

U eter kreće nova radio emisija i video podcast Pozitivan ritam

Pozitivan ritam nova je radio emisija koja kreće u utorak, 2. veljače.

Radio emisija i video podcast emitiraju se iz Pločnika, dok traju restrikcije iza zatvorenih vrata, tj. ispred publike kada se ukinu.

Koncept emisije sadržan je u samom njezinom nazivu, fura se - Pozitivan ritam, a teme su priče iz života i šire, u društvu cijenjenih gostiju, mahom javno prepoznatljivih osoba iz šireg kulturnog konteksta, prijatelja, suradnika, kolega, itd.

Pretpostavljajući da nisu potrebne nove doze frustracija, u ova ‘hrđava vremena’ bit ćemo rasterećeni od tmurnih društveno-političkih tema svakodnevice koliko je moguće, a njegovat ćemo one koje nam u zadnje vrijeme najviše nedostaju, tj. priče iz klubova, izlazaka, priče sa šanka, iz backstagea, ispred wc-a,…

Naravno, sve skupa začinjeno gomilom dobre mjuze koju inače nećete tako lako čuti na valovima domaćih radio postaja.

Urednici i voditelji emisije su Tomislav Šunjić i Vedran Meniga.
Dugogodišnji prijatelji i scenski entuzijasti, konkretnije od sredine 90-ih kada su zajednički organizirali prve domaće koncerte kultnih Peter & The Test Tube Babies i Sick Of It All.

Tomo je kao izdavač pokrenuo T.R.I.P. Records na kojoj su početkom 90-ih objavljeni prvi albumi Majki, Hladnog piva, Laufera, Overflowa, Anesthesie, bio manager bendovima, i radijski urednik i voditelj u zlatno doba 101-ce, te posljednjih godina na Yammatu.
Vedran je pripadnik nešto mlađe generacije, identificirao se u istim i sličnim aktivnostima, povremeno bivajući i glazbenikom, a neprestano kreativcem, i promoterom nezavisne scene, organizirajući kroz godine niz koncerata, klupskih događanja i festivala.

Za premijerno izdanje u goste nam dolaze Nenad Barić (Funk Guru) i Jan Kinčl, naši poznati DJ-i, ovog puta u ulozi autora upravo najavljenog dobrotvornog kompilacijskog albuma ‘Healing Sounds’, na kojem su okupili niz domaćih producenata s ciljem prikupljanja sredstava pomoći za žrtve potresa.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni