Vije-sti

Toni Starešinić uživo predstavio svoju prvu solo ploču!

Toni Starešinić uživo predstavio svoju prvu solo ploču!

Toni Starešinić je prvom live izvedbom u Vinylu predstavio svoju prvu solo ploču "Nesreća" (Menart/HRT).

). Budući da je riječ je o soundtracku prve sezone dokumentarne serije "Nesreća", redatelja Arsena Oremovića, koja je emitirana na HTV-u, Toni je dio materijala s ploče morao posebno priolagoditi za izvedbu uživo. Kako je i sam rekao, bio je to soundtrack te večeri. U jednom mu se trenutku pridružio i DJ D-Gree pa su okupljeni imali priliku čuti Tonija u totalno drukčijem, elektronskom izdanju bez benda!

Glazba je ambijentalnog elektro-akustičnog karatkera, odnosno Toni Starešinić je opisuje kao glazbu u slikama jer se ne radi o klasičnim kompozicijama. Zanimljivo je i to da je ploču snimio u svom kućnom studiju, a glazba je već osvojila kritičare. Ploču su na promociji predstavili i redatelj serijala Arsen Oremović te Vladimir Brnardić, urednik dokumentarnog programa HTV-a.

Ploču su izdali Menart i HRT, a na fotografiji naslovnice je mladi glumac Tomislav Zorjan koji predstavlja stradalog policajca iz epizode o stravičnoj željezničkoj nesreći 1974. Ploču prati i spot „Tema vlaka 216 (gost: Andrej Jakuš)"

 

 

Podsjetimo, serija s igranim dijelovima u šest epizoda obrađuje neke od najvećih prometnih i prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata. Svaka epizoda prve sezone serije izvršne producentice Maje Vukić (Izazov 365) i urednika Leona Rizmaula bavi se jednom od velikih tragedija: analizira se tragedija "mirogojskog" tramvaja br. 13 iz 1954. godine, velika poplava u Zagrebu 1964., željeznička nesreća na Glavnom kolodvoru u Zagrebu 1974., dvije epizode prate sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

Prva sezona serijala je bila jedna od najgledanijih emisija na HTV-u, a u tijeku je i snimanje druge sezone.

"Nesreća" je dostupna na ploči (uključuje kod za download digitalnog albuma) i na digitalnim servisima https://backl.ink/90405416

 

Popis pjesama:

Tema vlaka 216 (gost: Andrej Jakuš) – 5:14

Ljudski faktor – 2:42

Na aerodromu – 3:16

Na kraju samo uspomene ostanu – 2:47

Moglo je završiti drukčije (gost: Andrej Jakuš) – 3:44

Morska suita br. 2 – 11:15
I. Brodski motori

II Ispod površine

III Morski duhovi (gost: Andrej Jakuš)

IV Tragovima kapetana Nema

Spomen-ploča – 1:49

Savski epilog – 2:18

U sljedećoj sezoni... (gost: Andrej Jakuš)– 3:04

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni