Vije-sti

Tomislav Goluban feat. Singrlice -

Tomislav Goluban feat. Singrlice - "Meknite se vse gore"

[caption id="attachment_1983" align="aligncenter" width="547"]Tomislav Goluban © Martin Turk Tomislav Goluban © Martin Turk[/caption]

"Pernata" suradnja Golubana i Singrlica

Peti, još uvijek aktualni, album usnoharmonikaša Tomislava Golubana, „Med bregi“ priča je o Zagorju kojem je, mogli bismo reći, i posvećen. U njemu Goluban vidno ističe ljubav prema zagorskim bregima otkud i potječe, te u njima crpi nepresušnu inspiraciju, što tekstovima, što glazbom tog kraja.  Spajanje usne harmonike, bluesa i tradicijske glazbe na ovom albumu vrlo uvjerljivo prezentiraju i mnogi gosti koji su doprinijeli svojim različitim i osebujnim stilovima.

Jedan od gostiju na spomenutom albumu je i ženska vokalna skupina iz Samobora, Singrlice. „Prihvatile smo suradnju s Golubanom jer nam je, uz zajednički glazbeni žanr koji se bavimo, „legla“ i zafrkancija s njim i dečkima iz benda. Iako smo mi žene brojčano prevladale, dečki se odlično snalaze u našoj glasnoj hrpi!“ – ističu Singrlice.

Kad govorimo o spajanju tradicijske glazbe i suvremenog na hrvatskoj etno sceni, govorimo o Singrlicama. Suradnja Golubana i Singrlica traje već nekoliko godina, a započela je kad je Tomislav gostovao na njihovom drugom albumu „Made in tradicija“ za kojeg su i osvojile Porin za najbolji etno album 2011. godine. Njegujući zajedničku ljubav prema tradicionalnoj glazbi, „golub“ i „grlice“ se odlično razumiju.

Ovim putem donosimo video spot za singl na kojem je ta suradnja i ostvarena, „Meknite se vse gore“. Video spot je sniman na vrhu Strahinjčice, gdje se dotiču mitsko i stvarno. To je drugi najviši vrh Hrvatskog zagorja, mjesto na kojem doslovno niti jedna dan nije isti, a ovaj slikoviti krajolik nadahnjuje i u vama oblikuje paletu različitih osjećaja, ideja i misli.

„Na ovom mjestu gdje i ljudi i ptice mogu početi svoj let na Zagorjem – granice vlastitog uma se ruše pred snagom netaknute prirode. Snimajući, kroz vjetar u usnoj harmonici, osjetili smo onu čistu, neiskvarenu i zaigranu slobodu. Vjerujem kako smo ljudima prenijeli barem dio tog momenta i ovim spotom. Ako nismo, dođite u Zagorje i osjetite ga sami…“ – poziva Tomislav Goluban.

http://www.youtube.com/watch?v=9TWdy_y6rgI

 
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni