Vije-sti

The Vibrators u Vintageu

The Vibrators u Vintageu

Legendarni londonski punk rock pioniri The Vibrators u petak, 05. lipnja, ponovo dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar gdje su prije dvije godine u rasprodanoj dvorani održali odličan koncert.

Ovoga puta The Vibrators predstavljaju svoj novi albumPure Punk – Back To The Roots koji je producirao originalni basist The Vibratorsa Pat Collier dok je na albumu sudjelovao i originalni gitarist U.K. Subsa Nicky Garett. Novi album dobio je odlične kritike i proglašen je nasljednikom njihovog prvijenca, albuma Pure Mania iz 1977. godine koji spada u klasike punka.

Da se prisjetimo; The Vibrators spadaju u prvu generaciju punk rock bandova te su zajedno sa Sex Pistols, Ramones, The Damned, The Clash, Siouxsie & The Banshees,….. stvorili taj žanr. Njihova prva dva albuma Pure Mania iz 1977. I V2 iz 1978. godine slove za klasike punk rock i new wave scene. Pjesma “Baby Baby” i dan danas slovi za jedan od najvećih punk rock hitova dok su pjesmu “Troops Of Tomorrow” obradili prvo The Exploited, a zatim cijeli niz grupa koji su obradili njihove pjesme pa i GBH, Die Toten Hosen, REM,….pa i Psihomodo Pop (“Yeah! Yeah! Yeah!”).

Kao posebni gosti će na koncertu nastupiti novi bend Saleta iz KUD Idijota po imenuSaša 21 koji će ovom prilikom promovirati svoj album prvijenac VD – i1. Album je proglašen jednim od Saletovih najzrelijih autorskih radova do sada prepoznatljivog guitar rock / punk ’77 stila. Ručno numerirano izdanje limitirano je na 521 primjerak i izdano u koprodukciji s izdavačkom kućom Dirty Old Empire.

Kao lokalna predgrupa ovu punk rock feštu otvoriti će prijatelji grupe The Vibrators te njihovi česti gosti, zagrebački Eksodus koji idući dan, u subotu 6. lipnja zajedno sa The Vibrators nastupaju na “To Be Punk” festivalu u Novom Sadu. Za glazbu će se pobrinuti frontmen Eksodusa Tomi Phantasma koji će vrtjet domaće i strane old school punk rock, new wave, ska,….. hitove!

Cijena ulaznice će iznositi 40 kn u pretprodaji i 50 kn na dan koncerta. Ulaznice će se moći kupiti u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 i Vintage Industrial Baru.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni