Vije-sti

The Strange koncert na krovu za ljubitelje melankolične poetike

The Strange koncert na krovu za ljubitelje melankolične poetike

Ove subote 6. srpnja The Strange, bend koji je prošle godine na cilj stigao kao pobjednik s jednim od najboljih albuma objavljenim u toj godini, svirat će na krovu MSU-a u sklopu jednog od najljepših ljetnih, koncertnih događanja u Zagrebu – Ljeto u MSU-u.

Prošle godine The Strange su se nakon četrnaest godina pauze vratili s atomosferičnim americana albumom 'Echo Chamber' snimanim u Pragu pod nadzorom slavnog Philla Browna te produkcijskim oblikovanjem talijanskog glazbenika Antonija Gramentierija aka Don Antonio. Strastvenim pratiteljima glazbe Phill Brown je poznat kao čovjek koji je radio s ''glazbenim institucijama'' Led Zeppelin, Roxy Music, Bob Marley, Cat Stevens i Dido.

U svojim počecima The Strange su osnovani kao projekt surf-rock benda The Bambi Molesters i lidera gothic-americana sastava The Walkabouts Chrisa Eckmana,. Debitantski istup ostvarili su 2004. godine albumom 'Nights of Forgotten Films'' koji je perfektno izmiješao instrumentalnu surf glazbu s Chrisovim vokalom kojeg nerijetko uspoređuju s mračnim vokalom Nicka Cavea.  Kako kod kuće tako i u inozemstvu, debi album The Strangea odlično je prošao kod kritičara renomiranih glazbenih časopisa tipa Uncut, Mojo, Rolling Stone..

U nekoliko riječi 'Nights Of Forgotten film' je glazbeno djelo iz svijeta americane koje se moglo nositi i s ključnim albumima Calexica ili Lambchopa, bendova koji su u to vrijeme bili jedno od pera na perjanici tog žanra. Uspjeh drugog album 'Echo Chamber' ne zaostaje za njim pa je tako i on osim u regionalnom okruženju ovjenčan dobrim kritikama inozemnih magazina

Ulaznice za koncert u sustavu Eventima https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/ljeto-u-msu-2019-zagreb-muzej-suvremene-umjetnosti-1116183/performance.html

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni