Vije-sti

The Experimental Tropic Blues Band + Thee Melomen u Klubu

The Experimental Tropic Blues Band + Thee Melomen u Klubu

U petak, 13. ožujka u Klubu će nastupiti belgijski garage rockeri The Experimental Tropic Blues Band, uz podršku domaćih Thee Melomen.

Europska garage-rock scena danas je toliko aktivna i raznovrsna da slobodno može parirati onoj u SAD-u, a definitivno je ispred australske. Razlog tomu može biti sve veći broj nezavisnih izdavača koji se u zadnje vrijeme poglavito orijentiraju na „vinylna“ izdanja, a također i činjenica da je cijela Europa u zadnje vrijeme omiljena destinacija američkih garage velikana koji uvelike ostavljaju svoj trag i utjecaj na svojim europskim kolegama. Među takvim bandovima, našli su se i The Experimental Tropic Blues Band, osnovan u Liegeu, Belgiji koji nam dolazi u goste 13. ožujka.

Band je osnovan 1999. godine i čine ga: Dirty Coq (gitara/bas gitara), Boogie Snake (gitara/vokal) i Devil D’Inferno (bubnjevi). Trebalo im je punih šest godina od osnutka do debitantskog izdanja- EP-a „Dynamite Boogie“, ali nakon toga, u pravilnim razmacima od dvije godine, izbacuju po jedan fantastičan album. To su bili 2007. „Hellelujah“ i 2009. „Captain Boogie“.

Nakon što su nastupili kao predgrupa legendarnim Jon Spencer Blues Explosion, dobivaju ponudu od samog Jona Spencera da pođu u New York s njim te da u studiju Matta Verderya (ex- Speedball Baby, sada Heavy Trash sa Spencerom) snime album „Liquid Love“ 2011. godine, kojeg je sam Jon Spencer besplatno producirao i miksao.
Glazbeni izričaj The Experimental Tropic Blues Banda mogao bi se smjestiti negdje na pola puta između gore navedenih Jon Spencer Blues Explosion i Railroad Jerk, a opisati kao kombinacija bluesa i punka- suštine svakog garage banda. 

The Experimental Tropic Blues Band bilježe nastupe diljem Europe i SAD-a, a u nizu impresivnih imena s kojima su dijelili pozornicu, mogli bi istaknuti još i: The Cramps, Black Lips, Jay Reatard i mnogi drugi.
The Experimental Tropic Blues Band nam u petak, 13. ožujka dolaze u Klub. u sklopu europske turneje kojom promoviraju svoj novi album „The Belgians“, izdan krajem prošle godine.

Thee Melomen

Početkom 2014., Vex (ex the Vex and the Voxtones), Ive (ex Dijabaz), Vex Wombat (ex thee Mad and hairy Wombats) i Mislav (Erotic Biljan and his Heretics, ex the Babies) oformili su novi band.
“Četvorica prekaljenih glazbenih šmekera” sviraju autorske stvari i obrade ljubljenih bandova kao što su: New York Dolls, Stooges, CBGB stil… i planiraju snimanje novih autorskih singlova .


Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 20kn, dok će na ulazu biti 25kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni