Vije-sti

Tate Romanova pjesmom

Tate Romanova pjesmom "U bojama" najavljuju izlazak albuma

Splitski bend Tate Romanova predstavlja novu pjesmu i spot U bojama, šesti singl kojim najavljuju i debitantski album.

Ovom pjesmom, koju autorski potpisuju Ante Jerončić i Šime Barbarić, a produkcijski Ivan Božanić iz studija Dan, mrak, bend još jednom podiže ljestvicu u kvaliteti i promiče se u bend koji bi lako mogao biti jedan od predvodnika potpuno nove generacije urbanih sastava u Hrvatskoj. Potvrdio je to već prvim slušanjem i glazbeni portal Music Box koji piše:
"U fokusu spota je pjevačica Sara Andrić čiji vokal, mora se priznati, jako lijepo pliva i u nježnim linijama, ali i u onim snažnim gdje raspon odlazi u širinu. Tu su i klavijature Zdeslava Klarića koji se svojim, na prvu ruku jednostavnim tonovima, ali u konačnici interpretiranim na jedan specifičan način, također posebno ističe. Pjesma od početka do kraja predstavlja nam se u sve snažnijem aranžmanu gdje se u konačnici svi ovi sjajni elementi stapaju i uz back vokale čine pravu simfoniju zvuka."

Videospot koji je sniman u predivnom ambijentu sjeverne strane otoka Hvara režirao je i montirao Milan Latković.

Bend se okupio u ljeto prošle godine i krenuo je s radom na prvim pjesmama. Početkom lipnja 2019. objavili su prvi singl Prebrzo, a priču nastavili s pjesmama Osim kad ne i Iz razloga. Na proljeće su singlovima Na radiju i Na rubu maha predstavili žešću sferu svog zvuka, a spomenute pjesme također su popratili spotovima. Trenutno su na svojoj prvoj regionalnoj turneji, a njihov album izlazi početkom jeseni. Možete ih poslušati uživo na koncertima 18. kolovoza u A3 u Kninu, 25. rujna u Black Dog Pubu u Mostaru, a dan kasnije u Rockatanskom u Makarskoj.

Frontwoman benda je mlada Sara Andrić, finalistica showa RTL Zvijezde i jedna od talentiranijih ženskih vokalistica nove generacije. Uz nju bend čine Ante Jerončić na gitari, Lana Beović na bas gitari, Zdeslav Klarić (Pips, Chips & Videoclips, Sara Renar) na klavijaturama i Ivana Županović na bubnjevima. A upravo ovaj sastav, kako potvrđuje publika na prvim održanim koncertima, svijetla je budućnost hrvatske glazbene scene.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni