Vije-sti

Svoga tijela gospodar  - 7.

Svoga tijela gospodar - 7. "Koncert za Tunu"

16.08.2015. navršilo se šest godina od prerane smrti Antuna Krajinovića – Tune (1978. – 2009.), pjevača, gitarista i glavnog autora zagrebačkog punk benda Mikrofonija. U čast ove legende domaće underground scene njegovi prijatelji i ove godine organiziraju 7. po redu memorijalni koncert koji će se održati u Vintage Industrial Baru u petak 02.10.2015.

Potpuno Sami (zg)

Kako se ove godine navršilo 20 godina od osnutka Mikrofonije (14.02.1995.), 4 bivša člana (Plajo, Mario, Bubić i Dario) odlučili su se jednokratno okupiti za ovu priliku i odsvirati legendarne pjesme koje su zajedno sa Tunom kroz godine svirali. Obzirom da Mikrofonija kao bend bez Tune nije moguća, odlučili su se za ime Potpuno Sami prema jednoj od pjesama. Ovo nije tribute bend, ovo je sjećanje na Tunu od strane frendova iz benda.

Pasi (Ri)

Teško da ima osoba koje vole punk, a da pri tom nisu čule za kultni punk bend iz Rijeke imena Pasi. Sviraju još od davne 1996. godine i iza sebe imaju tri albuma u kojima smo svi u jednom trenutku uživali.

"Netko treba i radit dok se mi zajebavamo" (2000)," Pravac paleolitik" (2004) i "Reci mi da li te boli" (2011) su tri sjajna izdanja koja su do sada obradovala veći broj osoba koje uživaju u domaćem punku. Sigurni smo da će vas "rasturit" odličnim nastupom!

Pičke Vrište (Zg)

Pičke Vrište sviraju brzi melodični punk na hrvatski način. S radom su startali 2011. godine, a početnu ideju za bend donose Ivek (gitara/vokal) i Fićo (bubanj). Nakon par održanih proba bendu se pridružuju Raši (bas/vokal) i Cogi (lead vokal) te bend u toj postavi djeluje godinu dana i snima svoj prvi demo. Nakom toga su uslijedile prve svirke po Zagrebu i legendardno gostovanje u Vrbovcu s Gužvom u 16-ercu. Do velikog prevrata u bendu dolazi dolaskom drugog gitariste Nine i odlaskom Cogija kao lead vokala, dok Ivek preuzima mikrofon.
Trenutno promoviraju svoj album prvijenac „Nedovršena Priča“ koji su izdali krajem prošle godine. Album je dostupan na bandcamp stranici benda.

Shin (Zg)

Shin je female fronted hardcore punk bend novijeg datuma osnutka. Prvi gig imali su u rujnu prošle godine u Močvari, a već imaju u full length album iza sebe. Bend svira u sastavu Sole, Filip, Šuker, Matija i Tea.

Dolibasija (Zg)

Dolibasiju nije potrebno nešto posebno predstavljati, pogotovo starijoj zagrebačkoj punk publici, koja je mnogo puta imala priliku prisustvovati ludim, a često i pijanim eskapadama ovih mladića koji sviraju zabavni melodični punk.

Vrata se otvaraju u 20:00 sati.
Koncert počinje točno u 21:00 pa budite punkt!
Upad je 40 kn u pretprodaji (Dirty Old Shop,Vintage Industrial Bar), 42 kn na dan koncerta na ulazu kluba. Broj karata je ograničen te preporučamo da ih na vrijeme kupite.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni