Vije-sti

Soulwax, alter ego dvojca 2manydjs, objavljuje novi album

Soulwax, alter ego dvojca 2manydjs, objavljuje novi album

Legendarni dvojac i globalna clubbing institucija 2ManyDJs dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 18. svibnja, a kao jedan od njihovih sjajnih alter ega Soulwax najavljuju potpuno novi album

Soulwax će objaviti album “Essential One – Essential Twelve” koji se sastoji od 12 potpuno originalnih pjesama, a izlazak je zakazan za 22. lipnja na vlastitoj etiketi DEEWEE. Sve je počelo kada su ih pozvali da naprave BBC Radio 1 Essential Mix u svibnju prošle godine, a Soulwax su prvi koji su isporučili sat vremena potpuno nove glazbe. “Učinili smo ono što bi svaka normalna osoba učinila i odlučili se zaključati u studio na dva tjedna i napraviti sat vremena nove glazbe koja se bazira oko riječi “essential”, umjesto da pripremimo mix već postojeće. Proizvod ove odluke, u suprotnom odluke koja nije poprilično mudra, je nešto na što smo jako ponosni i to izdajemo kao album. Sviđao nam se izazov i činjenica da to nitko dosada nije napravio, objavili smo potpuno novu ploču na radiju bez ikakve najave.”

 

Dostupan je isječak pjesme “Essential Four” na kojem je vokale dala belgijska Charlotte Adigéry.

 

Legendarni dvojac koji je definirao cijelu eru elektronske glazbe, David i Stephen Dewaele, dvojica su braće iz Belgije koji su, osim po djelovanju kao 2ManyDJs, svjetski poznati i pod imenom Soulwax, a ovi kreatori beatova, zvučnih kolaža i revolucionari elektronske glazbe globalna su clubbing institucija. Rijetko tko je obilježio klupsku glazbu kao dvojac sa svojim brojnim projektima, a njihov rad je upisan velikim slovima u glazbenim enciklopedijama, te su 2ManyDJs majstori spajanja najboljih dijelova glazbene povijesti u nezaboravni mix.

 

Njihova strast i utjecaj kroz projekt Soulwax savršeno je uhvaćen u dokumentarcu “Part of The Weekend Never Dies” koji pokazuje veliku svjetsku turneju iza scene dokumentiranu kroz 120 nastupa kada su kao DJ-evi predstavljali razne umjetnike poput Peaches, James Murphy, Erol Alkan, Tiga ili Justice.

 

2ManyDJs su savršeno oružje za plesne podije koji su odgojili klupske generacije, a prilika za vidjeti njihovu čistu energiju i umijeće je u zagrebačkoj Tvornici kulture.

 

Ulaznice

Ulaznice su po cijeni od 100 kn, a na dan nastupa za ulaz će trebati izdvojiti 120 kn. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shopu (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni