Vije-sti

Solarov predstavlja novi singl i video spot –

Solarov predstavlja novi singl i video spot – "Treba Mi"

Nakon uspjeha debi singla "Vlakovođa", tročlani rock bend Solarov spreman je za lansiranje nove pjesme "Treba mi". Solarov su vodili brigu o svim detaljima u svim fazama nastajanja singla, a negdje u tijeku procesa započeli su suradnju s mladim producentom Markom Matijevićem Sekulom koji je iskustvo stekao u studijima u Hannoveru i Rimu, da bi se nedavno smjestio u zagrebački studio "Beton music" koji se nalazi u sklopu prostora bivšeg Jugotona.

"Treba mi" je masteriran u svjetski poznatom Skyline Tonfabrik studiju u Njemačkoj (poznatom po radu s mnogim zvučnim imenima kao što su Liquido, Guano Apes, Die Toten Hosen, Paradise Lost, Marc Bolan i mnogi drugi), a djelo je producenta Kaija Blankenberga.

Solarov su o singlu i video spotu rekli: "'Treba mi' je tematski intimna i vrlo direkta pjesma. Govori o ljudskom vezanju za svakodnevne slabosti poput destruktivnih ljubavi, poroka i loših navika koje nas vremenom dovedu do stanja u kojem ne možemo bez njih. Odnosno, uvijek ih trebamo sve više i više. Naša ritam sekcija je snažna i nabijena 'grooverskim' nabojem. Bas je zdrav spoj Motorheada i elektro-popa. Gitare su transparentne i čvrste, na momente simuliraju klavijaturu, a u drugom trenu su u totalnoj hard rock maniri. Mi iz Solarova smatramo kako u svemu tome ima i nekog zakopanog bluesa. Vokalne dionice su prezentne i vjerujemo kako dobro  prenašaju atmosferu i priču koju smo htjeli izreći pjesmom. Ubrzo smo snimili i prateći video spot koji su radili Patrik Sečen i Marin Pavelić čiji se snažan autorski pečat mogao osjetiti i u prvom spotu za pjesmu 'Vlakovođa' koju je Solarov izbacio početkom 2015. godine." 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni