Vije-sti

Skye & Ross donose najveće hitove Morcheebe u Zagreb

Skye & Ross donose najveće hitove Morcheebe u Zagreb

Skye i Ross donose najveće hitove grupe Morcheeba u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu 26. studenog. Kao predizvođačica nastupa sjajna kantautorica Irena Žilić.

Skye, pjevačica, i Ross, polovica producentskog dvojca grupe Morcheeba, u Zagreb donose najveće hitove iz karijere sjajnog benda, kao i neke stvari s novog albuma ovog dvojca. "Na našim koncertima sviramo Morcheebine pjesme, a trudimo se uključiti naše najdraže poput "The Sea", "Blinfold", "Otherwise", "Blood Like Lemonade", "Rome Wasn’t Built In A Day". Dodajemo i neke pjesme s našeg novog albuma kao Skye i Ross, koje sjajno pašu uz cijelu set listu", poručila je Skye.

Morcheeba je u gotovo dva desetljeća postojanja u glazbenoj povijesti upisana kao jedan od najprepoznatljivijih bendova, a Skye i Ross u ovoj formi donose presjek karijere benda, kao i njihov osobni autorski potpis.

Šibenik je imao čast ugostiti Skye i Rossa u tvrđavi sv. Mihovila ovog ljeta na rasprodanom koncertu. Osim hrvatske premijere novih pjesama dvojac je u Šibeniku snimio kadrove za videospot "Light Of Gold". "Ross i ja ovoga puta dolazimo u Zagreb s punokrvnim bendom tako da će to biti još jedan sjajan nastup. Uživamo u Hrvatskoj svaki put i uvijek ste jako ljubazni i prijateljski prema nama. Iako se mnogi pitaju zašto smo promijenili ime, kada nas vidite na pozornici shvatit ćete da je to zvuk Morcheebe, samo se sada zovemo Skye i Ross."

Nakon nastupa u Hrvatskoj, Skye i Ross nastavljaju s turnejom u istočnoj Europi, a iduću godinu turneja ih vodi u Australiju i Novi Zeland.

U proljeće 2014. Skye Edwards i Ross Godfrey nastupali su na Australian Gold Coast festivalu i slušajući bendove čiji su nastupi imali puno više žestine i intenziteta odlučili napraviti album koji bi bio sličniji njihovom liveu od studijski ispoliranih snimaka. U tom trenutku je Paul Godfrey, Rossov brat i ko-producent Morcheebe, već bio potpuno fokusiran na produkcijske poslove odustavši od koncerata. Rezultat kreativne suradnje Skye i Rossa materijal je naziva "Light Of Gold", izdanje koje kreće svojim posebnim smjerom dok se u isto vrijeme vraća korijenima zvuka koji je Morcheebu 90-tih učinio svjetski poznatim bendom.

Mlada zagrebačka kantautorica Irena Žilić nastupit će prije koncerta Skye i Rossa. Posljednjih nekoliko mjeseci Irena priprema novi materijal, a upravo objavljena "The Moon" je prva od pjesama s drugog albuma koji bi trebao izaći iduće godine.

Za razliku od prvijenca "Travelling", novi album nosi nešto drugačiju atmosferu i priču. Album snima i producira Mark Mrakovčić, ali aranžiranje je rađeno u samom studiju, tijekom snimanja, što je omogućilo dosta drugačiji pristup produkciji, što se posebno čuje na najavnoj pjesmi.

Irena Žilić glazbom se počela baviti prije desetak godina svirajući gitaru, ali tek je u posljednjih nekoliko godina počela objavljivati vlastiti materijal. Oduševila je publiku i struku EP-em "Days of Innocence" te albumom "Travelling", kao i svojim ekspresivnim vokalom. Nastupala je diljem Hrvatske i regije, no među upečatljivijim koncertima su svakako rasprodani koncerti u KD Vatroslav Lisinski i Tvornici Kulture, te nastup na Waves Vienna festivalu. Nakon izlaska novog albuma u planu su koncerti u Hrvatskoj i regiji, uz pokoji europski datum.

Ulaznice u pretprodaji iznose 130 kn, a na dan koncerta 150 kn.

Službena prodajna mjesta:

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

www.entrio.hr

Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb

Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb

Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb

Atlas, Teslina 7, Zagreb

Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb

Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb

Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb

Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb

Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb

Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb

Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

 

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni