Vije-sti

Simbol Londona na No Sleep Festivalu: fabric slavi jubilej u Beogradu

Simbol Londona na No Sleep Festivalu: fabric slavi jubilej u Beogradu

Fabric, jedan od vodećih svjetskih klubova i simbol noćnog života Londona, proslavit će u Beogradu 20 godina besprijekornog rada uz trenutno najtraženiji britanski duo Bicep!

Nakon što su prošle godine priredili noć za pamćenje na Petrovaradinskoj trvđavi, a prije toga organizirali i veliki EXIT party u srcu Londona, ekipa kluba fabric u subotu 9. studenog dolazi na No Sleep Festival, kako bi donijela duh londonskog clubbinga na veliku zabavu za tisuće ljudi iz cijelog svijeta. Na spektakularnoj produkciji u Glavnom Hangaru Luke Beograd, program predvode Bicep, londonski produkcijski i DJ duo porijeklom iz Belfasta, čiji istoimeni, univerzalno hvaljeni album iz 2017. mnogi smatraju i najvažnijim elektronskim izdanjem desetljeća. Originalno nastali kao DJ duet, nakon prošlogodišnje "live" turneje s kojom su obišli planet, u 2019. godini vraćaju se svom izvornom formatu kao DJ-i čija selekcija ima gotovo kultni status. Energični čikaški house, detroitski techno setovi, i britansko acid nasljeđe u miksu s njihovom produkcijom ispunjenom deep i progressive melodijama, DJ set dvojca koji čine Andy Ferguson i Matt McBriar, čine unikatnim iskustvom na svjetskoj sceni.

Na događaj koji se unaprijed kvalificira za jedan od partyja godine, fabric i No Sleep su u goste pozvali i još jedan fantastičan tandem Mind Against! Talijanski dvojac godinama niže epske skladbe za vodeće izdavačke kuće kao što su Life & Death, Afterlife, Cocoon i Hotflush, a nakon što su imali najuspješniju godinu iza sebe i nastupali na većini najvažnijih događaja širom planete,  u Beograd dolaze s novim setom i materijalom za album koji se očekuje na proljeće. A fantastičnu godinu iza sebe ima i danska DJ zvijezda odrasla u Moskvi, Anastasia Kristensen, koju smo nakon odličnog nastupa na Exitu 2018. godine, nedavno mogli gledati i na naslovnici Mixmaga! Njeni visoko-energetski setovi ove su godine obilježili niz najvećih festivala, a njeni skorašnji remiksi omogućili su joj mjesto na Houndstooth, izdavačkoj kući kluba fabric i Arcoli, podetiketi kultnih Warp Records. Uz ovakve goste u Beograd dolaze i rezidenti fabrica, a među njima i londonska DJ ikona Terry Francis, kome je već 20 punih godina povjerena komanda jednog od najprestižnijih miks pultova. S njim dolazi i mlada Anna Wall, koja predvodi novu generaciju kućnih izvođača fabrica, ove prestižne londonske institucije koja je u proteklih 20 godina, snažno obilježila kompletnu povijest svjetske elektronske muzike.

Za ovogodišnji No Sleep Festival, na kojem su svoje nastupe već potvrdili Amelie Lens, Kobosil, Joyhauser i brojni drugi koji će uskoro biti objavljeni, već vlada velik interes, pa će Beograd 8. i 9. studenog ugostiti izuzetno veliki broj fanova elektronske muzike iz preko 30 zemalja svijeta. Samo u preliminarnoj prodaji otišlo je gotovo tri puta više ulaznica nego prošle godine, a ograničeni kapacitet kolosalnog Glavnog Hangara u Luci Beograd, već je dostigao prvu trećinu i ovim tempom ide k rasprodaji prije festivala. Cene ulaznica mogu se pronaći na stranici Nosleepfestival.com i na svim prodajnim mestima u mreži Gigstix.com.

Glazbena platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog brenda Guarana, već četvrtu godinu zaredom okuplja neke od vodećih aktera i brendova svjetske elektronske i klupske scene, a No Sleep događaji održani su u nekim od najvećih metropola kao što su New York, London, Moskva, Sao Paulo, Barcelona, Rim i drugi. I ove godine, No Sleep se vraća u Beograd, i to u svom festivalskom formatu od 48 sati programa na nekoliko različitih lokacija, gdje će osim spektakularnih događaja u Luci Beograd, biti održane i razne dnevne zabave, ali i No Sleep konferencija na kojoj su i prošle godine govorile neke od vodećih zvijezda festivala.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni