Vije-sti

Silente u Tvornici

Silente u Tvornici

Silente 02Nova glazbena senzacija, dubrovački pop rock sastav Silente nastupit će u Velikom pogonu Tvornice kulture u petak 8. svibnja.

 Veliki pogon nije nepoznat teritorij dubrovačkoj šestorki. Po izlasku debi albuma “Lovac na čudesa” za Aquarius Records bend je 21. studenog 2013. održao svoj prvi koncert u tom zagrebačkom klubu, i tom prilikom se, zbog velikog interesa, svirka preselila iz Malog pogona u veliku dvoranu. Nešto više od godinu dana kasnije hype oko Silentea se ne stišava. Osvojeni su Porin u kategoriji Novi izvođač godine, Nagrada Hrvatskog radija za najboljeg novog izvođača emisije Music Pub te Nagrada Instituta hrvatske glazbe za najviši ulaz novog izvođača na Top Hr 40. Singlovi “Terca na tišinu”, “Morski ljudi, morske žene” i “Još jednom” dohvatili su najviša mjesta brojnih top lista, a na YouTubeu imaju kombinirano gotovo četiri milijuna pregleda.

 Tamo gdje je “Lovac na čudesa” stao jednako uspješno nastavile su nove pjesme koje će biti objavljene na drugom albumu planiranom ove godine. Odlična “Čudna ili čudesna”, koju će Silente izvesti na Zagrebačkom festivalu, već je veliki radijski favorit, a na web siteu benda može se čuti još jedna nova traka - “Kako misliš”. Producent i prvog i drugog albuma je Nikša Bratoš, jedan od najnagrađivanijih producenata ovih prostora.

 Velikoj podršci medija pridružila se još veća naklonost publike, zbog čega je bend 2014. proputovao regiju uzduž i poprijeko puneći klubove, dvorane i gradske trgove. Samo neposredno pred novu godinu odradili su uspješnu šesterodnevnu turneju tijekom koje su obišli Šibenik, Rijeku, Zadar, Rovinj, Split te put završili na Stradunu gdje su dočekali 2015. godinu koja će bez sumnje sva biti u zvuku Silentea.

U Veliki pogon Tvornice Lorena, Doris, Tibor, Sanin, Ivuša i Šimun vraćaju se u petak 8. svibnja na jedan od centralnih pop rock koncerata proljeća u Zagrebu.

Ulaznice

Ulaznice u prodaju kreću od ponedjeljka 19. siječnja. Od 19. 01. do 28. 02. cijena im iznosi 50 kn. Od 01. 03. do 07. 05. Isnosit će 60 kn, a na sam dan koncerta 75 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr
  • Entrio prodajna mjesta I www.entrio.hr
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni