Vije-sti

Silente dogodine u Domu sportova

Silente dogodine u Domu sportova

Dubrovačka grupa Silente održat će najveći solo koncert dosad, u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u subotu 20 veljače 2016. godine.

Po prvi put u novijoj hrvatskoj glazbenoj povijesti jedna pop rock grupa će samo tri godine nakon premijere debitantskog singla i sa svega dva objavljena studijska albuma samostalno stupiti na pozornicu Male dvorane Doma sportova. Mada oduvijek na dohvat ruke ova popularna zagrebačka dvorana tek je posljednjih godina postala znak prestiža i potvrde veličine bendova. Tako su je u 2014. i 2015. rasprodali Brkovi, Pipsi i Urban, redom izvođači s velikim karijerama koji su svoj pohod na Mali Dom počeli planirati otprilike u vrijeme kad se "Terca na tišinu" prvi put emitirala na nekom radiju. Dvije godine i deset mjeseci ili 3.768.677 YouTube pregleda kasnije vlasnici tog hita najavljuju svoj ulazak u to probrano društvo.

Koncertom u veljači Silente će završiti ciklus drugog studijskog albuma "Neće rijeka zrakom teći" i okrenuti se prema trećem. Često osporavan ili problematičan drugi album za njih nije ispao prevelika prepreka i lavina pokrenuta "Lovcem na čudesa" s hitovima "Morski ljudi, morske žene", "Još jednom" i,  naravno, "Tercom" nastavila se jednakom snagom u 2015. "Rijekom". Prvo je na scenu stupio pobjednička pjesma Zagrebačkog festivala "Čudna ili čudesna", da bi je sredinom rujna nasljedio jedan od najvećih domaćih hitova ove jeseni – "Neobranjivo". U manje od dva mjeseca "Neobranjivo" je ulovilo gotovo 220 tisuća YT pregleda, i to baš u vrijeme kad grupa na Tulum turneji puni dvorane u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Životni vijek albuma nastavit će se pjesmom "Rekla si da nikad nisi voljela ovako" koja je upala u konkurenciju 63. Zagrebačkog festivala i koja će debitirati taman pred koncert u Domu sportova.

Ulaznice u prodaju kreću 9. studenog po cijeni od 60 kn, koja će ostati na sanzi do 31. prosinca. Od 1. siječnja do 19. veljače za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn, a na dan koncerta 85 kn.

Službena prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr
Organizator koncerta je LAA. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni