Vije-sti

Sila nečista i Pero Defformero predgrupa Brkovima

Sila nečista i Pero Defformero predgrupa Brkovima

Solinska Sila nečista i novosadski Pero Defformero nastupit će kao specijalni gosti na velikim koncertima Brkova u Tvornici kulture 8. i 9. travnja.

"Nit vodilja je balkanska škola pastirskog rocka s tekstovima koji su na granici apsurda uz prislanjanje na pirski punk, estradni heavy metal, duševni disco i domoljubne narodnjake." – stoji u biografiji grupe Sila nečista koja je 2008. oformljena u Solinu. Bend čine Frane iz Omiša (vokal), Gitak Legenda (gitara), Inspektor Bore (gitara), Drug Komesar (bas) i Nemanja Strašni (bubnjevi). Dosad su prošli puno kilometara i nastupa, ali još uvijek čekaju objavu debitantskog albuma naslova "Volim da se sportski oblačim" koji bi konačno trebao biti objavljen ove godine.

Bolesna ideja zvana Pero Defformero vuče korijene iz nesretnog djetinjstva mladića koji je odrastao na hard rocku i heavy metalu ’80-ih, čiji je mozak svakodnevno silovan putem televizije koja je emitirala štetne valove u vidu turbofolka. Pun elana, bend u siječnju 2008. godine snima dugoočekivani album naziva "Undergrand". Prošlo je čak šest godina do nasljednika imena "Jer to liči na taj način?" koji je nosi 9 lakih komada. Pjesme "Metal sviraću", "Gastarbajter", "Volim te", "Ćerka đavola", "Fejsbuk Stana", "Ekstra" i "Sedmica na Lotu" u vrlo kratkom roku postaju omiljene među fanovima, a Pero Defformero sa svojim folk shvaćanjem metala prava regionalna koncertna atrakcija.

Šesti studijski album Brkova "Torzo Dade Topića" objavljen je, uz nekoliko padova servera zbog prevelike navale fanova, u petak, 12. veljače, na službenoj web stranici benda. Na dva koncerta u Velikom pogonu Tvornice kulture, 8. i 9. travnja, bend će ga i službeno koncertno predstaviti.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak, 23. studenog. Do 31. prosinca cijena će im iznositi 50 kn. Od 1. Siječnja do dana uoči svakog koncerta karta će koštati 60 kn, a na dan koncerta 70.

Službena prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr 

Organizator koncerta je LAA.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni