Vije-sti

Showcase i Seasplash karnevalske zabave u Puli

Showcase i Seasplash karnevalske zabave u Puli

Petak, 27.2.2015. novo izdanje Showcasea u sklopu Seasplash karnevala, koji će se održati u tunelima Zerostrasse. U goste stiže poznati jungle kolektiv: Chopstick Dubplate koji će se predstaviti u sastavu: Aries i Jacky Murda, u live izvedbi svoje pomno odabrane selekcije. Pula je prva stanica njihove mini turneje, a sponzor turneje je Ziggi Rolling Papers. Za zagrijavanje cijele atmosfere prije samog nastupa gostiju tu su Pulap Reggae Station, odnedavno i službeni rezidenti Showcasea.

event chopstick


Chopstick Dubplate je međunarodni kolektiv kojeg čine jungle DJ/producenti Jacky MurdaAries i Tuffist poznati po svom jungle zvuku kao i nekolicini kultnih vinilnih izdanja uz gostovanja renomiranih pjevača iz reggae svijeta. Izvođači poput Mr. Williamza, Cheshire Cata, Daddy Freddyja, Demolition Mana, Top Cata, i YTa samo su dio onog što se nalazi u njihovoj zbirci.

Njihov nastup tehnički je isti kao i klasično dubbanje, poput onog svima poznat Mad Professora, otuda je i rođena njihova ideja o live nastupima. Spoj takve tehnike i njihovog jungle zvuka čini njihov nastup posebnim. Pomno odabranom selekcijom pjesama predstavit će dugogodišnji rad u studiju. Chopstick Dubplate u Pulu dolazi u sastavu Jacky Murda i Aries.


Chopstick Dubplate


www.soundcloud.com/chopstick-dubplate
www.facebook.com/ChopstickDubplate
www.discogs.com/artist/364761-Chopstick-Dubplate

 

Pulap Reggae Station je započeo kao projekt za radio emisiju na Radio Puli 2010. godine. Cilj emisije je promocija reggae i dancehall kulture na ovim prostorima i šire. U tri sezone emitiranja svake nedjelje Pulap Reggae Station je dosegnuo do svakog kutka zemaljske kugle i oraspoložio mnoge večeri nedjeljom. Pulap Reggae Station čine bivši članovi King Shango Sounda: ShugamanBrada Selecta i Zj Sinke te Hot Steppa & Fyah Steppa. Od prošle godine PRS je krenuo i sa svirkama na lokalnim eventima kao što je Fort Punta Christo Closing Party, Catch Me If You Can, Showcase te Seasplash platforma. Trenutno je emisija bez termina i čeka se dogovor za novi, no prijašnje emisije se mogu poslušati na SoundCloud profilu, a nove objave pratiti na Facebook profilu.

 

ulaz: 30 kn prije ponoći, 40 kn nakonSEASPLASH KARNEVAL

subota, 28. veljače 2015., 23 - 7 h 
Zerostrasse, Pula

Nakon svih karnevala, na kraju mjeseca vrijeme je i za sasvim poseban Karneval - onaj elektronski u organizaciji Seasplasha. Tako će se u subotu 28. veljače s početkom u 23 h na dva floora predstaviti niz znanih DJ-a, aktivnih aktera elektronske scene. Na main Slurp! Flooru dva su headlinera - dva Marka. Prvi Marko - Mark Ash dolazi iz Rijeke i dugi niz godina je među najkvalitetnijim DJ-ima u ovoj regiji. Drugi Marko - Marc Grabber dolazi iz Ljubljane. Inače je rođeni Puležan i organizator nekad najvećeg elektronskog festivala u regiji MTV Valkana Beach Festivala. Uz njih dvojicu nastupaju i Puležani BebettoKrekman i Innaca. Warm-up iliti zagrijavanje na Slurp! Flooru odraditi će mladi 19-godišnji Andrej Laseech iz Štinjana. Na drugom Marsroom - Future Nature Flooru svira se trance. Nastupit će Alen, znan kao organizator Future Nature Festivala koji se održava na utvrdi Punta Christo u Štinjanu. Glazbenu će mu potporu dati Teddy Lee te mladi i perspektivni Green Screen.


event zerostrasse


Mark Ash (Marko Španjol) započinje svoju karijeru 1994. godine na otoku Rabu. On je DJ/producent čiji su osjećaj, intuicija, znanje i predanost glazbi otvorila mnoga vrata raznim rezidencijama, gostovanjima u mnogim klubovima, nastupima na modnim revijama, izložbama mladih umjetnika i festivalima diljem regije. Uređivao je i vodio razne radijske emisije (Arbassential, Motorka & Balance FM Podcast) na lokalnim radio postajama. Osnivač i vlasnik prvog specijaliziranog Record Shopa za DJ-e u Rijeci (Muzikum Record Store), gdje je podigao nove generacije nadolazećih DJ-a pružajući im najbolju glazbu na tržištu. Član Balance FM tima koji gotovo 16 godina uspješno djeluje na području organizacije clubbinga i festivala; što ih čini liderom u regiji ugošćavajući najbolje svjetske DJ-e/producente. Građenje vlastite diskografije započinje izdanjima na vinylu (Puzzle Trax, Tanzbar, Tanzbar Limited), sljedeći s par digitalnih te raznim remixevima za hrvatske i strane glazbenike.


Mark Ash


www.djmarkash.com
www.facebook.com/djMarkAsh
www.soundcloud.com/mark-ash

Marc Grabber (Marko Grabar) poznat je kao jedan od organizatora MTV Valkana Beach Festivala organizatora, brojnih partija u Fort Bourguignonu u Puli te u raznim klubovima u Hrvatskoj i Sloveniji. Surađivao je s imenima kao što su Circulation, Pete Gooding, Chris Coco, Haris Custovich, Partito Isus Comunista (Dobrilla). Dj-irao je i na otvaranjima Deep Dish i Global Underground partijima. Grabber uz deep/ techouse također proizvodi različite glazbene stilove sa svojim projektima kao što su: Dalmatinski Dub (Tomec & Grabber), Golem, Manouche & Ufoslavians… Njegovo najnovije izdanje je na Family Grooves Records - suradnja s legendarnim britanskim pjevačem Pete Fijom (Tiger Stripes, Adorable...)


Marc Grabber


www.soundcloud.com/marcgrabber
www.facebook.com/marcgrabber

Bebetto

www.soundcloud.com/dj-bebetto
www.mixcloud.com/borisbebetto
www.facebook.com/boris.bebetto

Krekman
www.facebook.com/DJKREKMAN
www.soundcloud.com/krekman

Innaca
www.facebook.com/inka.innaca
www.mixcloud.com/inka-innaca

Andrej Laseech
www.facebook.com/andrej.laseech
www.mixcloud.com/laseech

 

ulaz: 40 kn prije ponoći, 50 kn nakon

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni