Vije-sti

Seine i Koala Voice imaju zajednički koncert u KSET-u

Seine i Koala Voice imaju zajednički koncert u KSET-u

U četvrtak, 25. 10. u KSET-u nas očekuje posljednji ovosezonski zagrebački koncert grupe Seine prije novog albuma koji izlazi na proljeće! Podršku im pruža slovenski Koala Voice.

Seine je projekt Ivana Ščapeca, a njihovi počeci sežu sve do 2007. godine. Ipak, bend je puni zamah dobio tek nakon što je njegov post-punk-noise bend Vlasta Popić prestao s radom 2015. godine. Iako počevši kao kantautorski projekt, Seine se u tom razdoblju razvio u punokrvan bend, gdje Ivana na vokalu i gitari prate Dimitrij Mekotanović Petrović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima te Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz, Turisti) na basu, čije mjesto ubrzo preuzima Ivan Grobenski (Moskau). U tom sastavu Seine su 2016. godine nastupili na Demofestu u Banja Luci, gdje su pobijedili na najvećem bendovskom natjecanju u regiji, a za nagradu dobili snimanje i produkciju debitantskog studijskog albuma. Nakon nastupa na festivalu MENT Ljubljana 2017., udružili su snage sa slovenskom izdavačkom kućom Moonlee Records, te francuskim izdavačem VOX Project, rezultat čega je album "Sno sna".


Uz Seine u KSET kao support sižu izvrsni Slovenci Koala Voice.
Koala Voice su bend iz malog grada Kisovcec koji sa svojom velikom mješavinom indie-punk, pop i disco zvuka već više od tri godine osvaja publiku od Liverpoola, Moskve, preko Zagreba, pa sve do Skopja, Varšave i Tallina. Nakon hvaljenog plesnog i melodičnog prvijenca “Kangaroo’s a Neighbour”, prošlogodišnji studijski uradak “Wolkenfabrik” još jednom vraća u fokus zarazni ritam i moćni vokal benda, a producirao ga je Danton Supple koji je poznat po suradnji s imenima poput Coldplay, Ian Brown ili Morrissey.


Ulaznice u pretprodaji nabavite u Dirty old Shopu i KSET-u po cijeni od 30 kn. Na dan koncerta cijena ulaznica iznosit će 40 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni