Vije-sti

Šank?! u četvrtak u Vintageu

Šank?! u četvrtak u Vintageu

Šank?! omiljeni zagrebački punk bend, održat će 9.3.2017. godine koncert u Vintage Industrialu. Početak je predviđen za 21:30 h. Ulaznice u pretprodaji 40 kn, a na dan koncerta 50 kn. Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u Kavezu (Savska 160), Vintageu svaki dan do 02:00 h te u Dirty Old shopu (Tratinska 18)

Šank?! - bend odličnog naziva i još boljeg punk zvuka – formiran je u lipnju 2010. godine. Članovi benda su preko deset godina dio zagrebačke underground punk/oi!/hardcore scene, a na punk rock pozornici gledali smo ih sa sastavima poput

Svoje iskustvo, znanje i energiju koje su prikupili djelujući kroz sastave poput Spierdalaj, No More Idols, Dolibasija, Stronghold, Flegma, Stribog odlučili su ujediniti u album  "Grad je naš".

Kada se krenulo s formiranjem benda, početna ideja je bila da se izvode obrade pjesama iz novog vala, ali nakon prvog okupljanja i zajedničke želje za novim i žešćim zvukom odlučili su raditi autorske pjesme. Ubrzo su na zagrebačkoj sceni postali prepoznatljivi po rock, punk, metal i Oi!  Zvuku te ska ritmu.

Debi album "Grad je naš" je kao potpuno besplatno izdanje objavljen na internetu 7. prosinca 2010. godine. Nakon izlaska albuma, godina je bila uspješna za bend, puno se sviralo, među ostalima dijelili su stage s legendarnim UK punk bendom Cock Sparrer, a sviralo se i na Dirty Old festivalu.

U prosincu 2011.-e, Šank?! Izbacuje drugi album, "Priče noćnih tramvaja". Album je osvojio cijeli Balkan, a bend je dobio priliku svirati s Irish punk veteranima Dropkick Murphy’s čime je započela i službena koncertna promocija albuma.

Nakon sviranja uzduž i poprijeko brdovitog Balkana, Šank?! su rasprodali zagrebačku Tvornicu Kulture. Tijekom tog koncerta snimljena je pjesma "Zagreb Gori", a najavljen je i izlazak live DVD-a.

Treći album "Treća runda" objavljen je  u rujnu 2013. godine i prema magazinu Rolling Stone svrstan je na ljestvicu top 10 regionalnih albuma. Nakon "Treće runde", 2015. godine Šank?! servira i četvrti studijski album "Naša stvar".

A, sada, godine 2017. gledat ćemo ih u Vintage Industrialu u četvrtak 9. ožujka.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni