Vije-sti

Salto Guru debitiraju na Zagrebačkom festivalu s pjesmom

Salto Guru debitiraju na Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Dalje od nje"

Salto Guru je bend sastavljen od entuzijasta s dugogodišnjim glazbenim iskustvom koji će s pjesmom "Dalje od nje" nastupiti na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu 28. travnja u City Plazi Zagreb. Danas predstavljaju video spot za singl s kojim će se premijerno predstaviti publici.

Skica, odnosno prva koncepcija i obrisi pjesme "Dalje od nje" su nastali prije pet  godina i ta se radna snimka "vukla" po folderima svo to vrijeme. Taman u vrijeme kad smo se okupili i pričali o ideji osnivanja projekta, nabasali smo na tu mapu u kompu i pustili skicu ove pjesme. Prva je reakcija bila 'daj pusti opet', pa onda 'opet', a onda je sljedeća rečenica bila 'sutra snimamo'... Stilski se uklapa u rane osamdesete sa sitnim dodatcima modernijeg zvuka. Nadamo se da će naći svoj put do publike.“, rekli su momci iz Salto Gurua.

Glazbu za "Dalje od nje" potpisuje Vojan Koceić, koji je na tekstu radio skupa s Elvisom Sršenom. Pjesma je snimana i miksana u PILOT studiju, dok mastering singla potpisuje Goran Martinac.

Bend Salto Guru čine čak četiri pjevača, Andro Rivier, Dino Purić, Nikola Colnago i Mario AlajbegVojan Koceić zadužen je za programiranje i gitaru, Marin Koceić za bubnjeve i udaraljke, dok je Ivan Ivanišević na basu i klavijaturama.

Pjesmu "Dalje od nje" možete poslušati na svim digitalnim servisima

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni