Vije-sti

SACHER - ukazanje prvo

SACHER - ukazanje prvo

Povratak legende novog vala Srđana Sachera, uživo su Vinylu imali prilike čuti najvjerniji fanovi oduvijek totalno drukčijeg od drugih.

SACHER je u Vinylu oduševio izvedbama nekoliko novih pjesama koje je nedavno predstavio albumom 'Biser, ambra, jantar' pa je odabrana publika tako prvi put uživo čula 'Mene nisi nikad volila', 'Repete', 'Vrijeme stalo', 'Kad si bila gizdava' i 'Vidaj rane curica', a neke od njih predstavili su u pomalo izmijenjenim, nježnijim aranžmanima.

Rokerski smo, čvrsti smo. To je friški bend, nova priča - nove pjesme, novi ljudi, novi zvuk. Oduvijek sam si želio imao gitaristički bend i to mi se sad napokon ostvarilo. Došao mi je na koncertu po autogram jedan mladi čovjek, i to je ono što si želim, novu publiku, a ne stare konje. Dosta je ljudi od novoga albuma očekivalo cinizam i sarkazam, primjeren valjda mojim godinama, ali drago mi je da sam ih razočarao. Nikad me nije zanimalo krčmiti staru slavu, puno više me zabavlja praviti nove pjesme, ali se starih pjesama isto tako neću odreći, i mislim da smo pronašli idealni omjer starih i novih koje ćemo svirati na koncertima. Stare pjesme sviramo u sasvim novim aranžmanima, pa ako zažive, svirat ćemo ih i dalje, ako ne, nećemo. I moram reći te stare pjesme koje sviramo zvuče bolje nego 'originali'.“ – kaže Sacher.

Na repertoaru su se našle i 'Neobičan dan' i '60-65', u osvježenim aranžmanima koje ćemo imati prilke čuti i na službenoj koncertnoj promociji albuma 7.11. u Boogaloou gdje nas, uz nove pjesme, očekuje Sacherov glazbeni presjek od vremena Haustora i Vještica. U ovoj glazbenoj retrospektivi i novitetima s albuma 'Biser, ambra, jantar', za svirku uživo Sacher nam, i nakon 40 godina glazbene karijere priprema svoj prepoznatljiv Sacher-POP - "Slojevit, smrtonosno ozbiljan, a vedar, kao kad iziđe sunce nakon kiše, dok je još sve natopljeno.''

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni