Vije-sti

Ruski folk metal bend Kalevala u Klubu

Ruski folk metal bend Kalevala u Klubu

Kalevala, jedan od vodećih bendova ruske folk metal scene, nastupit će u zagrebačkom klubu Klub u subotu, 10.ožujka. Kao domaća potpora, uz njih će nastupiti zagrebački pirate metal bend, Rum Smugglers.

Kalevala, jedan od vodećih bendova ruske folk metal scene, osnovan je 2007. godine. Trenutno se probijaju po Europi te slušateljima donose svoj specifični zvuk kojega odlikuju vesele zarazne melodije, zvuk balalajke i harmonike te uzbudljivi i emotivni ženski vokali s melodičnim gitarama. Njihove pjesme govore o pričama i mitovima različitih naroda Rusije, kao što su Slaveni,Karelijanci i Kozaci, ali donose i priče osobne naravi, melankoličnije pjesme frontmenice benda Ksenije. 

Prvi hrvatski pirate metal bend, Rum Smugglers, osnovan je 2011. godine u Zagrebu. Četveročlani bend svira kombinaciju žanrova kojima je temelj thrash metal, no ponekad zalutaju i u black metal ili power metal. Inspirirani mnogim metal manijacima, poput Kreatora, Immortala, Swashbucklea, odlučili su svirati ono što vole i znaju. U jesen 2014. godine, objavili su album "Hemp Rope Justice" koji je dostupan na Internet te trostruki split album s dva benda iz SAD-a (Skogfodt i The Lords Of The Drunken Pirate Crew). Rum Smugglers vas pozivaju da se pridružite junacima iz njihovih pjesama.

Ulaznice: Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 40kn, odnosno 50kn na dan koncerta.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni