Vije-sti

Rudimental i Sigma na ovogodišnjem Sea Dance festivalu

Rudimental i Sigma na ovogodišnjem Sea Dance festivalu

Jedan od najpopularnijih sastava današnjice Rudimental i trenutno superaktualni engleski duo Sigma, uz sve popularnijeg londonskog DJ-a Marka Wilkinsona, prvi su potvrđeni izvođači glavne pozornice ovogodišnjeg Sea Dance festivala na Jazu.


 sead


Najbolji europski festival do 40.000 posjetitelja dnevno, smješten pored Budve, na jednoj od najljepših plaža Jadrana, ove godine bit će održan od 16. do 18. srpnja kao morski dio Exit Avanture. Prva tri, od mnogih drugih, jednako aktualnih imena, koja će ove godine obilježiti Sea Dance festival, samo su dio inovacija koje na Jazu očekuju brojne posjetitelje iz raznih djelova svijeta.

Prošlogodišnji headlineri Exit festivala Rudimental, nakon izrazito uspješnog nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi, 16. srpnja dolaze na Sea Dance s novim DJ nastupom s kojim ovog ljeta obilaze najveće svjetske festivale kao što su Lollapaloza ili Bonaroo! U prošle dvije godine ovaj ultimativni hit četverac, osvojio je svjetsku scenu poput tajfuna i Rudimental danas s pravom vrijede za jedan od najtraženijih glazbenih kolektiva, okupljajući oko sebe suradnike kao što su Jay Z, Emeli Sande, John Newman ili Ed Sheeran s kojim su nedavno bili na američkoj turneji. Vlasnici su prestižne Brit nagrade, te prvog mjesta otočke top liste s albumom „Home“ koji je zabilježio multi-platinaste tiraže u nekoliko zemalja svijeta, uz apsolutne radijske hitove poput „Not Giving In“, „Free“ ili „Feel The Love“. Stotine milijuna pregleda na Youtubeu bilježi i nezaboravna „Waiting All Night“, koja je od strane publike Exit festivala uvjerljivo izglasana za himnu ljeta.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=lMKCVts11sU[/embed]

Još jedna visokotiražna atrakcija koja 16. srpnja stiže na Jaz iz Engleske je i hit duo Sigma (Ʃ), koji su prošle godine zabilježili prva mjesta na britanskoj listi singlova sa kolosalnim hitovima „Rudeboy“, „Changing“ i „Nobody To Love“ čiji spot kao da je sniman za ljetnu Exit Avanturu. Spomenuti video i singl donio im je čak dvije nominacije za ovogodišnje Brit nagrade, što je najbolja potvrda aktualnosti njihovog zvuka, uz listu suradnika s imenima kao što su Kanye West, Paloma Faith, Eric Prydz, Elie Goulding, Kiezsa i drugi. Trenutno se na ljestvicama penje njihov singl „Higher“ na kojem gostuje popularni engleski pjevač Labrinth, kao najava Sigminog albuma „Life“.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KD5fLb-WgBU[/embed]

Plejada najvećih hitova u proteklih par godina, ne bi bila kompletna da se na njoj ne nađe i punokrvna himna „Afterglow“ i njezin „krivac“ Mark Wilkinson, čiji nas set očekuje 18. srpnja! Londonski DJ i producent dominirao je britanskom listom plesnih singlova s albumom „Lazers Not Included“, a remikseve je potpisao za imena kao što su Gorgon City, Chase & Status i Example, uz neizostavnu klupsku verziju pjesme „Sing“ Eda Sheerana.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=I9QGpHScGug[/embed]

ULAZNICE:

Festivalska ulaznica za Sea Dance Festival – na prodajnim mjestima: 285,00 kn

Festivalska ulaznica za Sea Dance Festival – online: 290,00 kn

Kamp Sea Dance Festival – na prodajnim mjestima: 210,00 kn

Kamp Sea Dance Festival – online: 215,00 kn

Bitno je napomenuti da ulaznice i kamp, bilo na prodajnom mjestu, bilo online u Hrvatskoj mogu kupiti samo hrvatski državljani.

 Prodajna mjesta uključuju sljedeće lokacije po gradovima:

Zagreb:

Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13

Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29

Aquarius CD shop - Maksimirska 16

Aquarius CD shop - Varšavska 13

Churchill - Arena centar, Lanište 32

Churchill - Avenue Mall, Av. Dubrovnik 16

Churchill - City Center West, Jankomir 33

Daily News - Importanne Glavni kol. Trg Ante Starčevića 1

Dirty Old Shop - Zagreb, Tratinska 18

Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76

Punkt – Branimir centar, Kneza Branimira 29

Record Store Zagreb, Tkalčićeva 3

Tvornica Kulture, Šubićeva 2

Osijek:

Daily News - Kaufland, Josipa Reih-Kira 40, Osijek

Luminis, Županijska 1

Pula:

Activa Travel Pula, Scalierova 1

Dina De Ville's shop, De Villeov uspon 1

Rijeka:

iGrow shop, Blaža Polića 5

Split:

iGrow shop, Kružićeva 6

Zadar:

iGrow shop, Stomorica 2

Novalja:

Sunturist Novalja, Kranjčevićeva b.b.

Online:

www.entrio.hr - https://www.entrio.hr/event/exit-festival-2015-2006

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni