Vije-sti

Roppongi Red predgrupa na zagrebačkom koncertu Parova Stelara

Roppongi Red predgrupa na zagrebačkom koncertu Parova Stelara

Parov Stelar odabrao je zagrebačko-bečki bend Roppongi Red za predgrupu koja će otvoriti njegov zagrebački koncert u Domu sportova!

Roppongi Red tako će dobiti veliku priliku opravdati svoje ime jer su nazvani po četvrti Tokija poznatoj upravo po ludim zabavama. Okosnicu benda čine Morana Bing (Ms Bing) i producent Daniel Šuljić (Dj Shullio) koji zajedno stvaraju sve pjesme, dok im se na bubnjevima pridružuje Stanislav Kovačić i Matilda Fatur kao prateći vokal. Na sceni energični, divlji, ekscentrični i nadasve zabavni, svojom mješavinom različitih klupskih stilova i Moraninim intrigantnim vokalom zasigurno će zainteresirati sve ljubitelje synth popa i elektronike!

Roppongi Red nije krio oduševljenje takvih ishodom: ''Jučer su nas ošamarile dobre vijesti - sviramo kao predgrupa Parov Stelaru! Yeeeyyy! Svi članovi Roppongi Reda su počašćeni, sretni i jedva čekaju nastupiti s austrijskim velikanom elektro swinga. Neka se ori u Domu sportova!''

U iščekivanju zagrebačkog koncerta Parov Stelar Banda, iz tabora izdavačke kuće Etage Noir stigla je objava još jednog singla i videa s nadolazećeg albuma ''The Burning Spider''.

''Mama Talking'' naziv je četvrtog singla, a ovaj je put Parov Stelar koristio samplove Stuff Smitha, jazz violinista i vokalista iz originalne swing ere. Nakon naslovne skladbe ''The Burning Spider'' koja odiše dekadentnom blues atmosferom i ''Step Two'', funky-disco hitom za plesne podije, treći singl je karakterističan ''parovstelarovski'' electro-swing, stoga mogu odahnuti svi oni koji su se pribojavali da je Parov Stelar raskrstio sa svojim prepoznatljivim zvukom.

''Za mene je ovo jedan od mojih najznačajnijih albuma jer njime htio napraviti promjenu u dosadašnjem radu. Nije jednostavno napraviti promjenu, a pritom ne izgubiti svoj prepoznatljivi rukopis, no ipak, treba se dogoditi neki razvoj. Trebale su mi dvije godine za promisliti u kojem ću smjeru ići, koje ideje koristiti, a da se pritom ne ponavljam. Čuo sam tu jednu sjajnu blues stvar Lightnin' Hopkinsa i samo sam počeo samplirati u mnogo smjerova. Odjednom sam se našao in the flow. Ovaj je album aposlutno luda mješavina svih mogućih žanrova kojima sam vratio natrag svoju slobodu. Broken beat, acid jazz obilježili su moje početno stvaranje i više se nisam mogao povezati s time. Malo su mi čak i dosadili. Bio sam na toj sceni i mislim da je važno napraviti odmak od poznatog i pronaći nešto novo jer bih se inače samo ponavljao. ''Grandpa's Groove'', ''The Burning Spider'' i ''Step Two'' tri su singla kojima sam najavio ''The Burning Spider'' album. Sva tri singla posve su različita što najavljuje i raznolikost novog albuma. Na njemu će se naći utjecaji od new disca do bluesa i electro swinga, a ima čak i nešto dubstepa. Naravno, stavio sam fokus na sampliranje. Album objavljujemo 21. travnja i na ovoj turneji sviramo dosta novih pjesama. Naravno, ne izostavljamo ni stare. Bit će nas sedmero na pozornici i puno više volim ovakve nastupe uživo jer publika zaista vidi koliko uživamo na pozornici, koliko se znojimo i izgaramo!'' – Marcus Füreder, Parov Stelar

Što još krije na novom albumu i kako danas zvuče njegove najveće uspješnice, Parov Stelar će Zagrebu otkriti 7. travnja 2016. u Domu Sportova.

Ulaznice za zagrebački koncert dostupne su u pretprodaji po cijeni od 280 kn i to u sustavu Eventima i na www.eventim.hr, Dirty Old Shopu, Dallas Music Shopu Rijeka i Dallas Recordsu (Zagreb, Paromlinska 49/1). Na dan koncerta cijena ulaznice bit će 330 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni