Vije-sti

Rock'n'roma dernek: Kal u Močvari

Rock'n'roma dernek: Kal u Močvari

Vrelo zvuka u Močvaru dovodi veliku srpsku atrakciju koja svoj stil bazira na romskom zvuku – grupu Kal.

Predvođena karizmatičnim pjevačem i gitaristom Draganom Ristićem, ova grupa još od 1996. godine spaja romsku glazbu s raznim drugim ‘zapadnjačkim’ glazbenim stilovima pa nije čudno da su bend prozvali ‘rock’n’roma’ izvođačem.

KAL (Srbija)
Web: FacebookBandcamp

Kal je po osnivanju 1996. godine nastupao na mnogim koncertima diljem Srbije, regije i Europe, a svojim su energetičnim nastupima odmah skrenuli pažnju na sebe. Tako su dva albuma – “Kal” iz 2006. i “Radio Romanista” iz 2009. godine objavili za ugledno izdavačku kuću Asphalt Tango iz Njemačke koja u svojem katalogu ima i takve veličine kao što su Fanfare CiocarliaÇiğdem Aslan ili Kottarashky & The Rain Dogs.

Kal su nakon toga nastupali na brojnim velikim festivalima poput ExitaSzigetaBerlinale Festivala i sličnih, a sada ćemo ih napokon vidjeti i u Močvari u koju dolaze u sklopu svoje mini-balkanske turneje kojom najavljuju novi album koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana.

Eklektični ritam nastao kombinacijom muzike Zapadnog Balkana sa swingom, jazzom, bluesom i popom Kalu donose jedan sasvim nov i originalan zvuk koji se prima od prvog do posljednjeg akorda. Njihova energija od svakog koncerta napravi pravi eksplozivni dernek, a nešto slično očekujemo i na ovom koncertu. U svojem specifičnom stilu osim autorskih pjesama često se čuju i pojedine obrade pa smo sigurni da će svi posjetitelji doživjeti zabavu o kojoj će se pričati.

Nedjelja 26.11.2023.

Vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 8 €/60,28 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 11 €/82,88 kn 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni