Vije-sti

Rock&Off turneja posjetila Jelsu i Knin

photo: BluVinil, credit: Nikola Radovani

Rock&Off turneja posjetila Jelsu i Knin

Rock&OFF Tour 2021 započeo je 25. lipnja koncertima u Đakovu i Kutini, gdje su Je Veux, Ogenj i The Siids sjajnim koncertima oduševili publiku na sjeveru Hrvatske. A onda smo se preselili na jug Hrvatske. Ovaj vikend Rock&OFF turneja došla je do Jelse i Knina. J.R. August, BluVinil i Aklea Neon priredili su nam koncerte za pamćenje koje jedva čekamo ponoviti!

Ljetno Kino u Jelsi odzvanjalo je nekima od najpoznatijih pjesama J.R. Augusta čiji nastup su popratili saksofonist Lujo Parežanin i zbor. Dangerous Waters, Crucify Me, When I Wake Up Tomorrow, samo su neke od pjesama koje je hvarska publika imala po prvi put prilike čuti uživo.

„Prvi put smo nastupali na Hvaru. Uživali smo i nadamo se da ćemo se vratiti nagodinu. Turneje se nažalost trenutno baš i ne događaju, a Rock&Off Tour u cijeloj Hrvatskoj je super prilika za bendove poput nas, a za mlađe pogotovo. Prvi put sam nastupao i u Kninu. Super su ljudi, fenomenalni. Vidi se da je zajednica jaka i da im je drago ugostiti bendove. Bilo nam je odlično.“, rekao je J.R. August i dodao: "Planovi su nam odraditi 7 koncerata u 10 dana u srpnju jer uz Rock&Off turneju imamo i našu. I onda se spremamo za koncert u Lisinskom u rujnu".

Prije J.R. Augusta nastupili su sve popularniji momci iz benda BluVinil koji su izveli sad već poznate pjesme Apaši, Komarac, Heroji.

„Jelsa je zakon, gostoprimstvo je van serijsko. Bio je fenomenalan koncert, otočani su "ludi". Rock&Off turneja je genijalna jer pruža priliku nama mladima, da se predstavimo na nekim mjestima, gdje možda ne bi imali priliku. Ovo je stvarno jako vrijedno iskustvo. Planovi su nam svirati po Hrvatskoj, promovirati singlove i da nas upoznaju svugdje da napravimo jednu BluVinil maniju.“, objasnio je Matej Nakić iz BluVinila.

Večer poslije, Rock&OFF tour u sastavu J.R. August i Aklea Neon rasplesali su publiku u kultnom kninskom klubu A3. Aklea Neon izvela je presjek svojih hitova kombinirajući s obradama pjesama koje crpi kao inspiraciju, a J.R. August ponovio je sjajan set odsviran u Jelsi.

„Ovo mi je treći put u Kninu i publika me prati kako rastem i ja. I svaki put sve više ljudi dolazi i pleše i Knin mi je super grad. Publika zna riječi pjesama, što me svakako osnaži prilikom nastupa i super je osjećaj. Jako mi je drago da je Rock&Off napravio nešto tako veliko za nas umjetnike kojima se još nisu turneje i koncert pokrenule tako da hvala što su početak tog vala. Večeras sam "otvarala" za J.R. Augusta, a jako volim njegovu glazbu koju kao da nam spušta "odozgo". Savršeni su bili“, zaključila je Aklea Neon.

Rock&OFF turneja nastavlja se 09. srpnja u Ozlju koncertom J.R. Augusta, a završava 28. srpnja u Motovunu koncertom Je Veux! Vidimo se!

05.07.2021. Samobor, iza Muzeja – Je Veux i J.R. August
09.07.2021. Ozalj, Dnevni boravak na rijeci – J.R. August
28.07.2021. Motovun – Je Veux

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni