Vije-sti

Riječke snage Jonathan i The Black Room u Uljaniku

Riječke snage Jonathan i The Black Room u Uljaniku

Za Božić su s Repetitorom napunili veliku dvoranu Uljanika,a sada je vrijeme da u subotu 22.10.2016. riječka atrakcija Jonathan u Puli nastupi kao headliner s novim pjesmama i predgrupom The Black Room.

Riječki indie bend Jonathan već je sa samo nekoliko prvih izdanih pjesama osvojio domaću publiku i medije. Odličnim nastupima pokazali su se kao iznimno kvalitetan bend čija jedinstvenost proizlazi iz posebnosti svakog člana koje se prosperiraju kao kreativna cjelina koja odstupa od klasičnih žanrovskih kategorija. Ulaskom fenomenalne petorke na scenu krenuo je val, prvo na lokalnoj razini, a onda polako i u ostatku države koje je rezultirao popriličnim brojem koncerata u vrlo kratko vrijeme (među kojima se trebaju izdvojiti nastupi s "Editorsima") o kojima se isto mogu pročitati samo hvalospjevi. Ono što se najčešće veže uz njihovo ime je opis svjetski, a naše, a uz njih to i stoji. Dečki su trenutno u procesu završavanja novog studijskog izdanja kojeg s radošću iščekujemo.

The Black Room je četveročlani bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Članovi benda su Jakov Katalinić i Leo Ventin zaduženi za vokale i gitare, Miljen Sirotić na bassu i bubnjar Ivan Ritoša.Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues-rock i garage-rock bendova te neo-psihodelije 80-tih i 90-tih. Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života, a istraživanje, osobna sloboda te društveni statusi samo su neke od tema koje prenose u glazbu. Debi album izašao je u Ožujku 2016. godine pod nazivom "In This Town Lies A City", te je dostupan za download na njihovoj BandCamp stranici. Album je odraz dvogodišnjeg rada benda, koji nastavlja trag ranije objavljenog, EP izdanja "The Black Room", a za singl "Closer" snimljen je i video - spot.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 40 kn moguće je nabaviti u Freak out(Indian shop), Sergijevaca 26,Pula.
Satnica:
Vrata:22h
The Black Room: 23:15h
Jonathan:00:00h
Satnica ce se strogo poštivati.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni