Vije-sti

Punk’n’roll bend The Babies nakon 10 godina izdali svoj drugi album u digitalnom obliku

Punk’n’roll bend The Babies nakon 10 godina izdali svoj drugi album u digitalnom obliku

Zagrebačko-vinkovački punk’n’roll sastav The Babies stavio je svoj drugi album Not coming home na Bandcamp za besplatan download.

Onima koji su čuli za njih ne treba ih previše predstavljati, no za one koji se možda prvi puta susreću s njihovim imenom, recimo da se radi o furioznom triu koji je odsvirao hrpu koncerata i dijelio stage s bandovima kao: New Bomb Turks, DKT-MC5, Nashville Pussy, the Cynics, Zeke, the Cosmic Psychos, the Dirtys, Speedball baby, Wanda Chrome and the Leather Pharaohs, Street walkin’ Cheetas, the bambi Molesters, Partibrejkers…

Živući od 1997. do 2007. godine, band je bio snažno prisutan na sceni i službeno izdao dva albuma, uz mnoštvo demo snimaka.

Prvi CD album pod nazivom The Babies,  izdan je  2003. godine za izdavačku kuću Dancing Bear, a drugi , pod nazivom  Not coming home, 2005. godine na vinilu,  za izdavačke kuću Rip it Up records/Dirty old town.

Nakon deset godina od izdanja drugog albuma, Babiesi su se odlučili izdati taj album i u digitalnom obliku te ga pokloniti svojim fanovima i onima koji još to nisu. Album se može besplatno preuzeti na Bandcampu:  https://thebabies.bandcamp.com/releases

Album je snimljen u samo nekoliko dana i produciran od legendarnog američkog punk DIY producenta/muzičara Tim Kerra, kojeg je bend oduševio pa im se, osim kao producent, pridružio i kao prateći vokal te na jednoj pjesmi i na solo gitari.

Ne oklijevajte, ubacite stvari s tog albuma u svoj jukebox!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni