Vije-sti

Preminuo je legendarni Meat Loaf

Preminuo je legendarni Meat Loaf

Nagrađivani pjevač i glumac preminuo je u 75. godini.

Meat Loaf, američki pjevač i glumac pravog imena Marvin Lee Aday preminuo je jučer navečer (20. siječnja) u 75. godini. Tužna vijest potvrđena je njegovoj službenoj Facebook stranici:

"Naša srca se slamaju zbog toga što moramo objaviti da je neusporedivi Meat Loaf preminuo večeras, uz njega je bila njegova supruga Deborah. Kćeri Pearl i Amanda te bliski prijatelji bili su uz njega posljednja 24 sata. U njegovoj nevjerojatnoj, šest desetljeća dugoj karijeri prodao je preko 100 milijuna albuma te glumio u više od 65 filmova uključujući: 'Fight Club', 'Focus', 'Rocky Horror Picture Show' i 'Wayne’s World'. 'Bat Out Of Hell' ostaje jednim od top 10 najprodavanijih albuma svih vremena.

Znamo koliko je značio mnogima od vas te stvarno cijenimo vašu ljubav i potporu u ovom teškom periodu žalovanja zbog gubitka inspirativnog umjetnika i prekrasnog čovjeka. Zahvaljujemo vam na vašem razumijevanju na privatnosti koja nam je u ovom trenutku potrebna. Iz njegovog srca u vaše duše...don’t ever stop rocking"!

Meat Loaf rođen je u Texasu, a svoju karijeru započeo je kasnih 60-ih godina prošlog stoljeća nastupajući s glazbenicima poput Van Morrisona. Prije nego što je počeo objavljivati samostalne albume nastupio je u mjuziklu 'Hair'. Najveći uspjeh ostvario je s 'Bat out of Hell' trilogijom. Ovi albumi prodani su u preko 65 milijuna primjeraka diljem svijeta. Za pjesmu 'I Would Do Anything For Love (But I Won't Do That)' osvojio je nagradu Grammy.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni